Meniu
Cum să-ți găsești „vocea de scris”?

Cum să-ți găsești „vocea de scris”?

Care sunt scriitorii tăi preferați și ce îți place la ei? Cu toții avem un autor pe care îl citim cu plăcere pentru că îi admirăm stilul. Așadar, cum îți găsești „vocea de scris”?

Vocea de scriitor trebuie descoperită și dezvoltată. Iată cum să faci asta:

 

De ce contează vocea ta de scriitor?

Din punct de vedere tehnic, se poate referi la combinația de vocabular, ton, structură și punct de vedere care alcătuiesc propozițiile și paragrafele tale.

Cu alte cuvinte, „vocea ta de scris” se referă la modul în care vezi lumea și o traduci în cuvinte. Stilul tău de scris transmite adesea personalitatea, atitudinea și caracterul tău. Această calitate distinctă este ceea ce va face scrisul unic față de alți autori.

O voce puternică de scris stabilește coerența astfel încât firul narativ să curgă fără probleme. Găsirea vocii de scris îți permite, de asemenea, să te conectezi cu cititorii. Cu o voce de scris puternică și consecventă, cititorii vor înțelege mai ușor mesajul general.

Acum că i-am stabilit importanța, cum îți poți găsi „vocea de scris”?

Continuă să scrii și să exersezi

Poate părea evident, dar dezvoltarea vocii tale de scris nu vine întâmplător. Este nevoie de mult timp și practică pentru a deveni grozav la orice meșteșug. Scrisul nu este diferit.

Te chinui să-ți armonizezi vocea? Nu o face singur. Învață împreună cu alți autori aspiranți printr-un curs de scris. Aceasta este o oportunitate excelentă de a-ți perfecționa abilitățile, de a te expune la diferite stiluri și de a deveni un scriitor mai bun.

 

Cunoaște-ți cititorii

Ca scriitor, este important să știi pentru cine scrii. Când îți cunoști și înțelegi publicul, te poți conecta mai bine cu ei prin scris. 

Fă un exercițiu acasă și imaginează-ți cititorul ideal. Creează o persoană falsă, la fel ca un personaj din povestea ta. Descrie cititorul în detaliu, apoi adaptează-ți scrisul la el.

Unii cititori doresc să scrii ca și cum ai vorbi cu un prieten. Pentru ei, acest lucru va face scrisul mai captivant. Alții se așteaptă, de asemenea, să dai viață poveștii tale, ca și cum ar putea trăi ei înșiși evenimentele.

Când te simți total neinspirat și blocat, consultă-te cu cititorul ideal. Lasă-l să-ți ghideze povestea și stilul.

 

Experimentează diferite stiluri de scriere

Dacă rămâi în zona ta de confort, nu îți vei descoperi niciodată abilitățile și potențialul. Încercarea diferitelor stiluri de scriere este o modalitate valoroasă de a-ți găsi vocea.

Pentru a face acest lucru, nu ai nevoie de un plan general. Trebuie doar să scrii în diverse genuri și pentru diferite audiențe. Scrie cât poți de mult despre cât mai multe subiecte poți. Provoacă-te să scrii subiecte cu care poate nu ești familiarizat.

Cu cât te îndepărtezi mai mult de zona ta de confort, cu atât vei învăța mai multe despre scris. Cu atât vei afla mai multe despre tine. Mai târziu, acest lucru te va ajuta să-ți dai seama cu ce te simți cel mai confortabil și ce funcționează cel mai bine pentru tine. Îți vei dezvolta vocea.

Cunoaște-te

A te cunoaște pe tine însuți este mai ușor de spus decât de făcut, dar poate face o diferență enormă în a-ți găsi vocea de scris. Dacă știi cine ești, poți fi tu însuți când scrii. Acest lucru îți permite să fii sincer cu cititorii tăi. Și cu cât ești mai sincer cu cititorii, cu atât ei te vor respecta și aprecia mai mult.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *