Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Cum să-ți dublezi viteza de tastare

Cum să-ți dublezi viteza de tastare

💻 Cum să-ți dublezi viteza de tastare 💻

 

Cât de repede poți tasta? Poate atunci când erai mic aveai un calculator vechi și te jucai cu tastele și puteai observa cât de repede tastai. Ei bine, tastarea poate fi făcută ca un profesionist, poate reprezenta o întreagă știință care indică sfaturi în ceea ce privește plasarea corectă a mâinilor și sfaturi pentru o productivitate sporită.

 

💻 Viteza medie de tastare

Dacă tastezi la o viteză medie, ar trebui să scrii aproximativ 41 de cuvinte pe minut (C/M). Chiar dacă 41 (C/M) reprezintă viteza medie de tastare, este mai mult decât suficient pentru a te ajuta să te califici pentru majoritatea joburilor care solicită să scrii sau să tastezi, cum ar fi secretar, contabil sau dactilograf. Cu toate acestea, dacă vrei să excelezi la locul de muncă și să obții rezultate mult mai bune, ar trebui să înveți cum să tastezi mai repede și să-ți îmbunătățești viteza de tastare, astfel încât să poți face mai multă muncă în mai puțin timp. Dacă investești doar într-o singură abilitate de muncă în acest an, investește-te în modul de tastare, deoarece această abilitate simplă te-ar putea ajuta să obții mai mult timp la dispoziție.

 

🖮 Cum să-ți mărești viteza de tastare la 100 C/M sau mai mult

Viteza medie de tastare este de 41,4 cuvinte pe minut, iar recordul mondial este de 212 cuvinte pe minut în limba engleză (Barbara Blackburn). Așadar, cum este posibil? Este vorba despre tehnică.

 

💻 Tehnica corectă este cheia

O tehnică de tastare corectă este crucială și, cu toate acestea, majoritatea dintre noi nu suntem niciodată învățați care este tehnica corectă, cu atât mai puțin că există așa ceva! Dacă vrei să-ți dublezi sau să-ți triplezi viteza de tastare și să obții în mod constant viteze de scriere peste medie, va trebui să folosești o tehnică mult mai bună.

⚠️ Precizia este crucială! Doar pentru că poți atinge rapid tastatura nu înseamnă că tastezi eficient. Greșelile pot fi costisitoare. Sigur, cu toții facem greșeli. Dar, folosind tehnici de dactilografiere corespunzătoare, putem îmbunătăți dramatic sau cel puțin să ne menținem precizia de dactilografiere ridicată în timp ce ne îmbunătățim viteza și eficiența. Cu alte cuvinte, a învăța să tastezi mai rapid în timp ce devii mai precis este productiv.

 

 

💻 Poziția degetelor pentru tehnica corectă de tastare

Cu o tehnică corectă de tastare, ar trebui să tastezi cu toate cele 10 degete.

 

Observă cum tastatura este colorată specific. Primul lucru pe care ar trebui să îl știi este că există 2 denivelări pe tastele „F” și „J”. Te-ai întrebat vreodată pentru ce sunt acele mici denivelări de pe tastele respective? Ei bine, ele sunt acolo pentru a servi ca o hartă mentală, pentru a te informa unde se află degetele în permanență pe tastatură, fără a fi nevoie să privești în jos și să găsești litera potrivită. Dacă sună dificil, nu-ți face griji! Este de fapt mult mai ușor decât crezi. Tastele F și J sunt acelea în care degetele arătătoare ale mâinii stângi și drepte ar trebui să treacă respectiv atunci când tastezi. Începând din partea stângă a tastaturii din zona albastră, ar trebui să folosești degetul mic (stânga) pentru a atinge tastele ‘, 1, Q, A și Z. Degetul inelar al mâinii stângi trebuie utilizat pentru 2, W, S și X în zona verde. Degetul mijlociu al mâinii stângi trebuie utilizat pentru 3, E, D și C în zona violet. Degetul arătător al mâinii stângi trebuie utilizat pentru 4, 5, R, T, F, G, V și B în zona galbenă. Degetul arătător al mâinii drepte trebuie utilizat pentru 6, 7, Y, U,H, J, N și M în a doua zonă verde. Degetul mijlociu al mâinii drepte trebuie utilizat pentru 8, I, K și , (virgula) în a doua zonă violet. Degetul inelar al mâinii drepte trebuie utilizat pentru 9, O, l și . (punct)  în zona galbenă. Degetul mic al mâinii drepte trebuie utilizat pentru 0, -, =, P, ;, ‘ și / în zona albastră din dreapta.

 

💻 De ce contează tehnica

Scopul acestei poziții de mână corespunzătoare este acela de a nu trebui să-ți miști mâinile foarte mult, îmbunătățindu-ți eficiența și, prin urmare, viteza. Cu cât distanța dintre degete este mai mică, cu atât vei putea tasta mai repede. Un alt beneficiu uriaș este că vei folosi toate degetele pentru scriere. Folosind toate cele 10 degete atunci când tastezi, viteza va fi dramatic îmbunătățită din mai multe motive. În primul rând, o distanță mai mică de deplasare între degete și taste înseamnă tastare rapidă. În al doilea rând, cu o tehnică adecvată, mâinile tale vor fi întotdeauna aproape de centrul tastaturii. Această regularitate a locației îi va permite minții să formeze rapid o „hartă a tastaturii interne”. Cu alte cuvinte, vei putea memora rapid, în mod inconștient, pozițiile tuturor tastelor de pe tastatură, astfel încât să poți tasta în timp ce privești ecranul, în loc să te uiți constant la tastatură, întrebându-te „Unde naiba este această tastă?” .

Folosind o tehnică adecvată și exersând regulat, poți observa îmbunătățiri uriașe într-o perioadă relativ scurtă de timp. Când începi prima dată, dacă nu ești un dactilograf, trebuie să-ți dați seama unde sunt tastele potrivite. Va trebui să-ți folosești ochii, să privești în jur și să pierzi câteva momente pentru a găsi tasta potrivită. Important este să practici întotdeauna folosirea unei tehnici adecvate, cu mâinile în poziția corectă de tastare. Dacă practici în mod constant tehnica de scriere corectă, vei vedea rezultate excelente în timp. La început, poate fi dificil și este posibil să te simți ciudat, dar în timp, noile tale obiceiuri de dactilografie vor începe să arate rezultate foarte promițătoare.

 

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *