Meniu
Cum să NU citești înainte de culcare

Cum să NU citești înainte de culcare

Cercetătorii au descoperit că, în ciuda numeroaselor beneficii ale cititului înainte de culcare, poți face asta greșit. Desigur, avantajele lecturii înainte de a dormi depășesc în mod clar unele aspecte negative, dar este bine să știi cum poți îmbunătăți acest obicei.

Nu citi întins: cititul în poziție culcat nu este ideal – chiar dacă citești în pat înainte de a adormi, ar trebui să o faci într-o poziție verticală, cu spatele sprijinit de pernă/perete. În acest fel, nu vei pune presiune în plus asupra mușchilor, articulațiilor și ochilor.

Nu citi de pe telefon: așa cum am menționat într-un alt articol, lumina albastră înainte de a adormi este de evitat. Dacă citești înainte de a adormi, ar trebui să optezi pentru cărți în format fizic sau e-book-uri cu lumină de fundal scăzută. Folosirea telefonului sau a tabletei pentru a citi înainte de culcare îți poate face mai mult rău decât bine.

Nu citi cărți prea înfricoșătoare sau prea captivante: un roman horror nu este genul de carte pe care vrei să o citești înainte de a adormi. Și dacă vorbim despre o carte extrem de captivantă, sunt șanse să ajungi să adormi mult mai târziu decât plănuiai. Același lucru este valabil și pentru cărțile de groază care îți dau fiori pe șira spinării. S-ar putea să descoperi că stingerea luminilor nu este atât de ușoară pe cât credeai și nici să adormi, după ce ai citit, de exemplu, un roman de Stephen King.

 

foto: Pexels

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *