Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Cum îmbunătățește cititul imaginația?

Cum îmbunătățește cititul imaginația?

În afară de plăcere, cititorii știu cât de satisfăcător este să fii transportat într-o altă lume atunci când citești o carte bună. De asemenea, oamenii de știință sunt conștienți de importanța lecturii având în vedere dezvoltarea creierului și a imaginației. Într-un studiu, neurologii din SUA au descoperit că citirea ficțiunilor îmbunătățește funcțiile creierului și conectivitatea.

 

Citirea îmbunătățește imaginația cititorului care este precum un „mușchi”, ca o „memorie musculară”. De exemplu, dansul sau sportul (atunci când o mișcare musculară este practicată mai mult timp, se creează o memorie musculară pe termen lung, permițând îndeplinirea sarcinii fără efort conștient). Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că, atunci când citim ne concentrăm în totalitate și putem uita de problemele de zi cu zi. Rețelele cerebrale pot fi reconfigurate și acest lucru poate ajuta la modelarea creierului, mai ales când vorbim de dezvoltarea unui copil.

 

image for :closed_book:De ce este atât de importantă imaginația?

Celebrul fizician Albert Einstein credea că imaginația este mai importantă decât cunoașterea, deoarece cineva cu o imaginație bună va avea capacitatea de a găsi noi descoperiri și de a crea. Oamenii de știință știu acum că lectura poate lărgi imaginația stimulând partea dreaptă a creierului, deschizând literalmente mintea unei persoane către idei și posibilități noi. Citirea ne ajută, de asemenea, să analizăm și să experimentăm lumea din perspectiva altora.

 

 

image for :closed_book:Ce alte domenii sunt îmbunătățite datorită cititului?

Împreună cu relaxarea, citirea cărților de non-ficțiune pe subiecte care te fascinează pot aduce o liniște imensă, care ajută mintea și corpul. Mușchii tensionați sunt relaxați. Abilitățile cognitive de succes sunt posibile prin imaginație, iar lectura oferă „hrană” și îmbunătățește imaginația. Cu toții avem factori stresanți în viață, de la relații, muncă, familie sau probleme de sănătate, dar totul poate dispărea pe măsură ce ne adâncim cu mintea într-o lucrare de ficțiune captivantă. Cititul îți oferă, de asemenea, cunoștințe, pe care nimeni nu ți le poate lua.

image for :closed_book:Alte domenii care pot fi îmbunătățite prin citire:

  • Vocabular extins
  • Îmbunătățirea pronunției (dacă citești cu voce tare)
  • Construirea încrederii și a stimei de sine
  • Îmbunătățirea memoriei
  • Consolidarea abilităților analitice
  • Îmbunătățirea concentrării
  • Protejare împotriva demenței
  • Abilități de scriere îmbunătățite

 

Citirea de povești de ficțiune sau de viață sau orice fel de lectură ne poate deschide mintea către noi orizonturi. Cititul schimbă totul, așa că ia o carte bună și pornește într-o plimbare mai întâi, apoi într-o mini-vacanțăp, apoi într-o călălorie în adevăratul sens al cuvântului. Nu-ți face griji, Paginarium este alături de tine și-ți pune la dispoziție o mulțime de rafturi virtuale plin de cărți care îți vor îndeplini toate dorințele.

Scris de

Comment (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *