Meniu
Cum faci să citești minimum 30 de minute pe zi

Cum faci să citești minimum 30 de minute pe zi

Tot mai mulți oameni se plâng că nu mai au vreme să citească sau să facă alte activități care le-ar aduce un plus de valoare timpului petrecut cu ei înșiși.

Timpul dedicat cititului, indiferent de ce carte alegi să citești, este de fapt timpul dedicat dezvoltării personale și profesionale. Este timpul pe care îl consumăm pentru a exersa și a ne dezvolta mintea, imaginația, limbajul sau chiar alte abilități și nimic nu ar trebui să se interpună peste acest timp care îți aduce o valoare mult mai mare, dacă cititul este o activitate cu redundanță pe care ajungem să o practicăm zilnic.

Iată 7 idei care ar putea să te ajute să găsești un minim de 30 de minute pe zi pentru citit:

 

 1.  Citește dimineața la cafea

În loc să „scrollezi” Facebook, Instagram sau alte rețele sociale, mai bine îți pregătești cartea pe care vrei să o citești ș săi te delectezi chiar dis de dimineață, la cafea. În plus, informațiile pe care le vei citi se vor fixa mult mai bine în minte.

 

 1. Citește în mijlocul de transport în comun

Dacă mergi la serviciu, la liceu sau la facultate cu mijloace de transport în comun, mai bine citești câteva pagini. Astfel vei putea ignora forfota din jurul tău și vei câștiga minutele tale de lectură.

 

 1. Citește când trebuie să aștepți

Ar fi bine să ai mereu la îndemână o carte în geantă/ghiozdan. Poți acoperi niște timp mort pe măsură ce aștepți.

 

 1. Citește când te plictisești

Sunt momente în viața tuturor în care ai vrea să faci ceva și nu știi exact ce. Sau chiar nu ai nimic de făcut și simți că te plictisești. Decât să îți frămânți mintea cu ce ai mai putea face ca să nu te plictisești, mai bine citește! Vei avea doar de câștigat!

 

 1. Înlocuiește televizorul cu lectura

Înlocuiește 30 de minute de privit la televizor cu 30 de minute de lectură. Vei fi mai fericit!

 

 1. Shop till you drop

Mergi în librării și cumpără cărțile pe care ți le dorești sau comandă de pe Internet câteva cărți despre care ai auzit că merită citite sau pe care de multă vreme te gândeai să le citești. Nu vei rezista să te uiți la teancul de cărți noi, necitite, iar moralul tău va fi mai ridicat pe măsură ce vei termina de citit cărțile pe care le-ai comandat.

 

 1. Cumpără cărți în trend

În acest fel cititul ți se va părea o activitate mai importantă și vei putea discuta cu prietenii despre ce tocmai citești sau ai terminat de citit.

Când știi că faci ceva util pentru tine, se întâmplă de cele mai multe ori, să îți și aloci timp mai mult pentru acea activitate. Așadar, iată că nu este atât de greu să faci rost de timp pentru citit. Și un alt sfat pe care îl putem oferi este să îți pui și un target în ceea ce privește cititul: spre exemplu își poți propune să citești o carte pe săptămână. Asta ar însemna că vei citi peste 50 de cărți pe an.

Pe paginarium.ro găsești o întreagă colecție de cărți numai bune de citit în această iarnă.

 

Scris de

Comments (2)

 • Ioana Reply

  Ar fi bun articolul daca n-ar fi greu de citit din cauza formatului haotic. N-a trecut prin mainile unui editor inainte de a fi publicat?

  2 decembrie 2019 at 21:40
  • Paginarium Reply

   multumim pentru feedback. se pare ca aceasta platforma a avut nevoie de o optimizare. Va mai asteptam pe Paginarium.ro.

   3 decembrie 2019 at 14:03

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *