Meniu
Cum a fost lansarea cărții „613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov

Cum a fost lansarea cărții „613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov

Joi, 17 septembrie 2020, a avut loc lansarea cărții „613 greșeli gramaticale în limba română” de Carmen Ivanov. Evenimentul a fost organizat de Carmen Ivanov, Dicție.ro și Editura Paginarium.

„613 greșeli gramaticale în limba română”, de Carmen Ivanov, este o lucrare ce își propune să atragă atenția asupra formelor greșite ale cuvintelor folosite în mod uzual în limba română și să ajute la corectarea modului în care vorbim.

Cartea s-a bucurat de un real succes și a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește limba română pe care o vorbim. Trebuie să fim atenți să avem o vorbire cât mai corectă, așadar cartea reprezintă un real ajutor pentru oricine își dorește să aibă o vorbire corectă.

 

Vorbitori la acest eveniment au fost:

🎙Mihai Crăciun – trainer Dicție.ro

 

🎙Dan Baltag – actor și consilier artistic

 

🎙Mădălina Vasile – profesor de limba și literatura română

 

🎙Carmen Inavov – autor, trainer Dicție.ro, om de radio și televiziune

 

Iată aici întreg evenimentul:

 

https://www.facebook.com/Dictie.ro/videos/944724042706256

Publicată de Dictie.ro pe Joi, 17 septembrie 2020

 

 

 

Carmen Ivanov a mai scris, de asemenea:

📗 Manualul de dicție pentru adulți „Șase sași în șase saci”

Într-o lume a comunicării calitatea vorbirii devine deosebit de importantă. Calitatea vorbirii constă în claritatea sunetelor, corectitudinea pronunţiei şi cursivitate. Pentru foarte multe persoane calitatea vorbirii este un aspect deosebit de important în profesia practicată. Tu cât investeşti în imaginea ta?

Manualul de dicție „Șase sași în șase saci” este singura carte de dicție disponibilă astăzi pe piață. Cartea vă oferă cele mai bune și cele mai noi metode de exersare a elementelor dicției: volumul vocii, ritm, pronunție, tonalitate, respirație și dificultăți de articulație, adaptate la cerințele actuale ale pieței. Totodată, în manualul de dicție Șase sași în șase saci, veți descoperi cea mai vastă culegere de exerciții cu peste 300 de aplicații practice.

 

📗 Manualul de dicție pentru copii „ Străfurnica și prieteni săi”

Manualul de dicție vă oferă cele mai bune și cele mai noi metode de exersare a elementelor dicției: volumul vocii, ritm, pronunție, tonalitate și dificultăți de articulație, adaptate la cerințele actuale ale pieței. Totodată, în manualul de dicție pentru copii, Străfurnica și prietenii săi, veți descoperi cea mai vastă culegere de exerciții cu peste 400 de aplicații practice.

Cine este Străfurnica?
Străfurnica este personajul care îi va introduce pe cei mici în lumea imaginară şi plină de aventuri din cele 20 de poveşti din manualul de dicţie. Intenţia mea a fost de a crea un univers nou, cu un personaj principal nemaiîntâlnit. Menirea Străfurnicii este să rezolve toate problemele prietenilor săi şi să se implice în cele mai năstruşnice aventuri. Şi evident, să te facă să citeşti de mai multe ori un paragraf, până reuşeşti să pronunţi toate sunetele.

 

📗 Manualul de dicție pentru copii „Străfurnica în căutarea Atlantidei”

Străfurnica, în căutarea Atlantidei este o carte de aventuri pentru copii, plină de mister, dar cu exerciții de dicție ascunse în text, excelent ilustrată de către Radu Boeru.

Manualul cuprinde pe lângă povestea Străfurnicii, sute de exerciții de dicție, de tip „încurcă limba” și o mulțime de sfaturi pentru părinți. De asemenea, aici veți găsi informații despre psihologia vocii la copii, tonalitate, ritmul vorbirii sau defectele de pronunție.

 

📗 Cartea scrisă de și pentru copii „Cu fără pupici”

Cu fără pupici este o radiografie a judecății proaspete, a spiritului ludic, a unghiurilor de gândire ale celor peste 50 de copii care au petrecut vara în Summer School Dicție.ro și a căror gândire iese din tipare.

Așadar, dacă vreți să aflați în ce zodie este Dumnezeu, ce înseamnă să fii politician, ce este fericirea, ce face un unicorn când este în vacanță sau, dacă săptămâna ar avea opt zile, cum s-ar numi a opta zi Cu fără pupici este cartea perfectă care vă va purta prin gândurile copilăriei și cu siguranță vă va face să vă gândiți la ce răspunsuri ați da chiar voi la aceste întrebări.

 

Demersul autoarei acestei culegeri este, fără îndoială, unul îndreptat spre corectarea greșelilor de limbă română, fonetică sau gramatică și de a atrage atenția asupra faptului că fiecare dintre noi suntem datori să ne perfecționăm continuu, mai ales când vine vorba despre limba maternă, pe care o folosim atât în mediile academice, cât și acasă, pe stradă sau la serviciu.

Cartea conține și 50 de teste de gramatică pentru verificarea cunoștințelor.

🛒 Cartea poate fi comandată AICI

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *