Meniu
Concert „Bach by night” pe 27 mai 2023

Concert „Bach by night” pe 27 mai 2023

Concert „Bach by night” în seara zilei de 27 mai 2023, la ora 19, în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României.

Bach by night nu este un concert, este promisiunea unui regal muzical. Un „concert de concerte” ce aduce pe scenă câteva dintre cele mai consistente lucrări instrumentale ce alcătuiesc marele repertoriu bachian. Un repertoriu la fel de spumos și de actual și astăzi, la 300 de ani după scrierea lui.

Spectacolul se va desfășura în ziua de 27 Mai 2023, cu începere de la ora 19, în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României. Proiectul este cea mai recentă reexplorare a creației lui J.S. Bach de către artiștii ce compun ansamblul de muzică barocă SEMPRE și reprezintă continuarea unor preocupări mai vechi ale formației. 

 BILETELE sunt puse în vânzare prin rețeaua Eventim: https://bit.ly/3O9SyC0 

 

Repertoriu: 

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750): 

   Concertul în la minor, BWV 1041, pentru vioară și orchestră de coarde: 

Allegro – Andante – Allegro Assai 

   Concertul în re major, BWV 1054, pentru clavecin și orchestră de coarde:

Allegro assai – Adagio – Allegro 

   Concertul în re minor, BWV 1052R, pentru vioară și orchestră de coarde:

Fără titlu – Adagio – Allegro 

   Concertul în re minor, BWV 1043, pentru două viori și orchestră de coarde:

Vivace – Largo ma non tanto – Allegro 

  

Interpretează ansamblul de muzică barocă SEMPRE: Rafael Butaru / Mircea Grigore Lazăr / Melinda Béres – viori baroce, Tamara Dica – violă barocă, Ciprian Câmpean – violoncel baroc, Árpád Szőgyör – violone, Raluca Enea – clavecin, conducere muzicală. 

   Lucrările de tipul concertelor, compuse de Johann Sebastian Bach, reprezintă o parte consistentă a creației sale. Majoritatea lucrărilor au fost compuse de Bach în perioada petrecută la Leipzig și au fost, se pare, dedicate ansamblului Collegium Musicum. Ele erau în mare parte destinate stagiunii muzicale organizate la Zimmermansches Kaffeehaus, iar Bach se afla la conducerea unui ansamblu orchestral format, nu de puține ori, din discipoli ai săi, între care și proprii copii ce aveau așadar ocazia să-și demonstreze măiestria instrumentală alături de tatăl lor. 

   Ansamblul SEMPRE a luat ființă în anul 2020 și reunește muzicieni specializați în interpretarea muzicii vechi. Repertoriul abordat este, în principal, cel al Barocului muzical de secol XVIII dar programele de concert abordează și piese aparținând sec. al XVII-lea sau lucrări din perioada premergătoare Clasicismului muzical. 

  

   Concertul este organizat în parteneriat cu: Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București și cu susținerea Aqua Carpatica și a Domeniilor Sâmburești. Partenerii media ai concertului sunt: TV Trinitas, Radio Trinitas, Radio Clasic, PressHub.ro, LumeaCredintei.com, Profit.ro, Urban.ro, News.ro, adplayers.ro, modernism.ro, AgentiadeCarte.ro, informateca.ro.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *