Meniu
Cititul stimulează inteligența emoțională

Cititul stimulează inteligența emoțională

În timp ce înțelegerea este direct legată de cantitatea de informații din cărți pe care o reții și o folosești ulterior, există alte moduri mai subtile în care lectura te poate schimba. Se pare că cititul nu te face doar mai inteligent.

Inteligența emoțională este definită ca abilitatea unei persoane de a percepe și analiza corect pe cei din jur și emoțiile pe care ceilalți le simt. Cu alte cuvinte, unei persoane cu un nivel ridicat de inteligență emoțională îi va fi mult mai ușor să se pună în pielea altcuiva.

Oamenii cu inteligență emoțională crescută au, de obicei, destul de mult succes în domeniul lor de expertiză și reușesc să ajungă pe poziții înalte în companiile pentru care lucrează. Cititul ne poate crește nivelul de empatie și ne poate pune mintea la contribuție într-un mod care ne îmbunătățește inteligența emoțională.

Ne aflăm „în culise” cu fiecare personaj despre care citim și aflăm cum și de ce gândește și acționează așa cum o face. Acest lucru ne oferă o experiență care este neprețuită.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *