Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Cititul reduce stresul cu 68%

Cititul reduce stresul cu 68%

Este un fapt dovedit că lectura poate ajuta la reducerea stresului. Mulți dintre noi considerăm acest simplu act de la sine înțeles, pentru că avem atât de multe lecturi „obligatorii” în viața noastră de zi cu zi – ziarul, semnele de circulație, e-mailurile și facturile. Dar cât de des citim din plăcere?

Cititul poate fi o evadare minunată din cotidian (și sănătoasă), din stresul vieții de zi cu zi. Pur și simplu prin deschiderea unei cărți îți permiți să fii invitat într-o lume care îți distrage atenția de la factorii de stres zilnic. Cititul poate chiar să-ți relaxeze corpul prin scăderea ritmului cardiac și detensionarea mușchilor. 

Un studiu al Universității Sussex a constatat că lectura poate reduce stresul cu până la 68%. Funcționează mai bine și mai rapid decât alte metode de relaxare, cum ar fi ascultarea muzicii sau o ceașcă fierbinte de ceai. Acest lucru se datorează faptului că mintea ta este eliberată într-o lume a lecturii, fără factorii de stres care îți afectează viața de zi cu zi.

Găsește o carte sau o revistă care îți stârnește interesul – o carte de dragoste, un roman istoric, o revistă de grădinărit sau chiar o carte de bucate. Setează-ți 30 de minute pentru a citi în fiecare zi într-un loc liniștit, unde nu vei fi întrerupt. 

Nu uita, cartea pe care o alegi nu trebuie să fie neapărat un best-seller. Important este ca subiectul să te preocupe, să-ți capteze interesul și să îți ofere timp de relaxare

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *