Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Celebritățile și pasiunea pentru cărți

Celebritățile și pasiunea pentru cărți

Oamenii faimoși de succes citesc și cărți. Aceste cărți au adesea un impact mare asupra vieții lor personale și asupra a ceea ce au obținut în viață. Aceste lecturi le-au inspirat viața și i-au ajutat, de asemenea, să facă față circumstanțelor vieții în momentul actual.

 

Cu siguranță vei putea descoperi o mulțime de cărți grozave pe care ar trebui să le citești sau pe care ar fi trebuit să le citești înainte. Dar nu trebuie să-ți  faci griji, încă nu este prea târziu, deoarece aceste recomandări sunt încă disponibile pe piață.

 

Și vedetele citesc. Și nu e surprinzător că anumite mesaje din cărți ajung la sufletul celor care sunt urcați pe piedestaluri. Cei care fie au cucerit ecranele prin carismă sau prin talent actoricesc, fie au pornit afaceri mici cu rezultate spectaculoase, au avut propriile lor surse de inspirație. Iar între aceste surse de inspirație se regăsesc și cărți care le-au schimbat viața.

Chiar dacă vorbele se mai pierd când trec de ecran, mesajele și cuvintele din cărți rămân tipărite pentru totdeauna. Iar un om care poate câștiga admirația a miliarde de oameni, e suficient de isteț încât să cunoască acest lucru.

Iată cărțile care au intrat în grațiile unor vedete cu realizări însemnate. Poate că n-ar strica o lectură atentă a acestor opere pentru a descoperi și noi care este cheia succesului.

 

1. Alchimistul de Paulo Coelho – Madonna și Oprah Winfrey

Atât Madonna, cât și Oprah Winfrey, au declarat faptul că această carte le-a schimbat viața, Madonna fiind cea care i-a recomandat-o cu entuziasm lui Oprah încă din anul 1996.

 

2. Rămășițele zilei de Kazuo Ishiguro – Jeff Bezos

În anul 1995, Jeff Bezos s-a mutat din New York în Seattle pentru a pune bazele propriei sale afaceri. La început, compania era o simplă librărie on-line, Jeff fiind pasionat de cărți. Bezos și-a găsit inspirația în Rămășițele zilei, considerând-o de o perfecțiune aproape imposibilă. La fel de imposibil precum părea la început ca micuța librărie să devină Amazon.com, unul dintre cele mai de succes businessuri on-line.

 

3. Ultimul Mohican de James Fenimore Cooper – Steven Spielberg

Chiar dacă Steven Spielberg nu a regizat versiunea cinematografică a Ultimului Mohican, această carte este preferata sa din toate timpurile. Probabil războiul dintre Franța și Marea Britanie, petrecut acum mai mult 200 de ani, a înflorit într-un fel imaginația regizorului, pregătindu-l pentru capodoperele cinematografice pe care le cunoaștem.

 

4. Micul prinț de Antoine de Saint-Exupery – James Dean

Cartea preferată a actorului James Dean este Micul prinț, descrisă de autorul său ca fiind o „arte de copii scrisă pentru adulți”. Povestea este despre irosirea vieții de adult și riscul de a nu-ți păstra mintea deschisă, pentru a fi mereu curios de tot ce se întâmplă în jur. Chiar și pe mormântul lui Dean se află inscripționat citatul său preferat din carte: „Ceea ce este esențial, nu este vizibil ochiului”.

De asemenea, veșnicul tânăr și frumos James Dean a fost un iubitor al cărților. O altă carte preferată este „Operele poetice complete” ale lui James Whitcomb Riley.

 

5. Eneida de Vergiliu – Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook este pasionat de literatura antică, iar Eneida a citit-o încă de pe vremea liceului, în timp ce studia limba latină. Fiind inspirat de ambiția troianului Eneas de a construi un regat care „nu cunoaște granițe în timp și măreție”, Mark a construit ceea ce cunoaștem astăzi, mult prea bine, cu toții.

 

6. Frații Karamazov de F. Dostoievski – Hillary Clinton

Cartea lui Dostoievski a impresionat-o pe fosta primă doamnă a Americii, numărându-se printre cărțile sale favorite. Preferința îi este împărțită și de Laura Bush, o altă fostă primă doamnă a Statelor Unite ale Americii. Cine ar fi crezut că ar fi pasionate de literatura rusă. Iată că și marile personalități se lasă captivate de cărți cu poveste.

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *