Meniu
Cele mai importante ziare din lume

Cele mai importante ziare din lume

Cele mai importante ziare din lume

Citirea ziarelor este un obicei bun care poate oferi valoare educațională. Conține informații despre politică, economie, divertisment, sport, afaceri, industrie, comerț. Cu acest obicei, nu numai că vei avea acces la informații diverse, generale, dar îți vei îmbunătăți, de asemenea, abilitățile lingvistice și vocabularul. Mulți oameni au obiceiul de a citi zilnic ziarul.

 

 

The New York Times

The New York Times este un cotidian american distribuit internațional. Este deținut de „The New York Times Company”, care are în portofoliu alte 15 publicații, printre care și „International Herald Tribune” și „The Boston Globe”. The New York Times a fost înființat în anul 1851 și este numit the Gray Lady datorită stilului conservativ și imparțial. Ziarul a obținut 98 de premii Pulitzer până în anul 2008 și a avut un tiraj de aproximativ 1 milion de exemplare în anul 2007.

 

 

The Guardian

The Guardian este un ziar din Regatul Unit înființat în anul 1821 cu numele de „The Manchester Guardian”. Din anul 1959 numele a fost schimbat în „The Guardian”. Ziarul este deținut de compania Guardian Media Group. Are un tiraj de 351.031 exemplare zilnic (martie–aprilie 2008).

 

Daily mail

Daily Mail este un ziar din Marea Britanie tipărit sub formă de tabloid, înființat în anul 1896 de frații Harmsworth, Alfred (devenit Lord Rothermere) și Harold (devenit Lord Northcliffe). Ziarul face parte din compania „Daily Mail and General Trust”, care mai deține ziarele „The Mail on Sunday” și „Evening Standard”. Daily Mail are un tiraj de 2.324.428 exemplare zilnic (martie – aprilie 2008). Este al doilea cel mai citit ziar din Marea Britanie.

 

 

The Wall Street Journal 

Este un ziar financiar tipărit de trustul de presă „Dow Jones & Company” în New York. Ziarul a apărut prima dată în anul 1883, sub numele de „Customers’ Afternoon Letter” – deseori conținea un articol numit „Morning Gossip” (zvonul dimineții). În anul 1889, ziarul este redenumit în „The Wall Street Journal”. La acea dată, ziarul conținea patru pagini și se vindea pentru doi cenți. Publicarea unei reclame costa 20 de cenți pe linie. În anul 2007, ziarul avea un tiraj zilnic de aproximativ 2 milioane de exemplare, depășit în SUA doar de „USA Today”. Potrivit News Corp, în luna iunie 2018, Jurnalul a pus circulație circa 2.475 milioane de exemplare (inclusiv aproape 1.590.000 de abonamente digitale) în comparație cu USA Today 1.7 milion. Ziarul, care a primit 37 de premiii Pulitzer până în 2007, își are numele de la Wall Street, în inima districtului financiar din Lower Manhattan.

 

The Washington Post 

Este cel mai mare ziar american din Washington, DC. Este totodată și una dintre cele mai vechi publicații ale orașului, fiind fondată în anul 1877. Ziarul este deținut de compania media „The Washington Post Company” și a fost premiat cu 47 de premii Pulitzer până în prezent. În anul 2007, The Washington Post avea un tiraj de 658.000 de exemplare zilnic. Este cunoscut mai ales pentru raportajele sale despre Casa Albă, Congres și alte aspecte ale guvernului SUA.

 

Ziarul Poporului 

Este cel mai mare grup de ziare din China. Este un ziar oficial al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, publicat la nivel mondial cu un tiraj de 3 milioane. Pe lângă ediția sa principală în limba chineză, are ediții în engleză, spaniolă, japoneză, franceză, rusă, portugheză, arabă, tibetană, kazahă, uigură, zhuang, mongolă și alte limbi minoritare din China. Ziarul oferă informații directe despre politicile și punctele de vedere ale Partidului Comunist Chinez. Peste o mie de jurnaliști lucrează în 70 de birouri de corespondență din diferite țări și regiuni ale lumii. Conducerea țării și a Partidului Comunist Chinez acordă o mare atenție și oferă un mare sprijin Ziarului Poporului.

 

Ziarul Yomiuri Shimbun (Japonia)

 Este considerat a fi ziarul cu cel mai mare tiraj din lume și singurul care are tiraj matinal de peste 10 milioane de exemplare. Ediția de dimineață are un tiraj de 10.020.584, în timp ce ediția de seară are un tiraj de 3.516.692, producând o cifră combinată de 13.537.276. Cu o medie de 2,5 cititori pe copie, acest lucru are ca rezultat un număr total de cititori de 25.051.460 pe zi. Yomiuri Shimbun a fost fondat în 1874 și este publicat în Tokyo.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *