Meniu
Cel mai mare butoi de vin din lume

Cel mai mare butoi de vin din lume

Pe 29 august 1751, în pivnița Castelului Heidelberg, se finalizează construcția celui mai mare butoi de vin din lume. Acesta poate stoca 221.726 de litri de vin.

Într-o pivniță sub Castelul Heidelberg se află un butoi de lemn gigantic. Este cel mai mare butoi de vin cu o capacitate uimitoare de 221.726 de litri – deși în secolul al XVIII-lea, când a fost construit, butoiul Heidelberg a fost puțin mai mare. Păstrat gol în toate aceste secole, stejarul s-a uscat și a redus capacitatea cilindrului cu 2700 de litri.

De fapt, acest butoi a stat gol în cea mai mare parte a existenței sale. 

Butoiul Heidelberg a fost construit în anul 1751 de către prințul Karl Theodor. În acele zile, construirea butoaielor de vinuri supradimensionate era o modă și o sursă de rivalitate intensă între multe orașe și sate germane. Primul butoi mare de la Heidelberg a fost construit în 1591, provocând rivalul Duke Ludwig de Wurttemberg, pentru a construi un butoi tot mai mare la Palatul Ludwigsburg. A rămas cel mai mare baril din lume până când Karl Theodor l-a depășit cu butoiul din Heidelberg. Acesta a fost al patrulea butoi de vin din Heidelberg.

Acest butoi a fost folosit pentru a stoca vinul pe care viticultorii din regiune îl plăteau ca impozit conducătorului bavarez. După aproximativ zece ani, butoiul a început să aibă scurgeri și, după numeroase încercări de reparații, s- a decis să se păstreze ca o piesă de expoziție.

În 1777, Karl Theodor a devenit conducătorul Bavariei și a mutat imediat curtea în câmpie, unde a construit un nou palat, Palatul Mannheim. Până atunci, Castelul Heidelberg era deja în ruine, cu pagube suferite în timpul multor războaie cu francezii. Odată ce Karl Theodor a plecat, castelul s-a prăbușit și oamenii din oraș au folosit lemnul și fierul din castel să își construiască casele. În mod surprinzător, butoiul a rămas intact până în zilele noastre. (radioromania)

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *