Meniu
Ce țară citește cel mai mult?

Ce țară citește cel mai mult?

Ce țară citește cel mai mult?

 

► Importanța cititului

A fi capabil să citeaști este una dintre cele mai importante abilități de bază pe care o persoană le poate învăța astăzi. De fapt, citirea este crucială pentru a putea relaționa și participa activ în societate. Este necesar pentru a putea citi semnelor din trafic, instrucțiunile medicale și știrile. În plus, accesarea informațiilor online și a cărților ajută oamenii să fie educați și informați despre lumea din jurul lor. Creierul are nevoie de dezvoltare constantă, iar lectura este activitatea principală pentru a face asta. Lectura îi ajută pe oameni să-și dezvolte imaginația, să atingă niveluri mai ridicate de creativitate, să-și dezvolte vocabularul etc. Deci, unde în lume oamenii petrec cel mai mult timp citind?

► Țări care petrec cel mai mult timp citind

Indicele World Culture Score a realizat un studiu global pentru a măsura timpul pe care oamenii din întreaga lume îl petrec citind săptămânal. Rezultatele acestui studiu nu specifică ce tip de material este citit. În plus, studiul nu raportează informații specifice despre persoanele chestionate (cum ar fi vârsta, nivelul educațional sau sexul) sau despre câte persoane au fost intervievate. Rezultatele sunt următoarele:

► India

India a ocupat locul întâi al clasamentului cu cetățenii săi care au raportat în medie de 10 ore și 42 de minute pe săptămână citind. Atingerea poziției numărul 1 pe listă este o realizare pentru această țară, care are o rată de alfabetizare mai mică decât media globală (doar 74%). Această rată a crescut, însă, de mai mult de 6 ori de când țara și-a câștigat independența în 1947, ceea ce ar putea fi un indicator al unui interes tot mai mare pentru lectură. Acest timp petrecut citind nu reflectă neapărat cantitatea de cărți tipărite și poate include timpul petrecut citind online sau în format electronic.

 

► Thailanda

Thailanda este și ea o țară cu un număr mare de ore petrecute citind. Aici, respondenții sondajului au raportat că petrec în medie săptămânal 9 ore și 24 minute citind. Anchete suplimentare au descoperit că aproximativ 88% din populație citește carți tipărite și petrece în jur de 28 de minute pe zi citindu-le. Aceasta înseamnă că în mod semnificativ se petrece mai mult timp citind online. După cum s-a văzut în India, smartphone-urile și tabletele au schimbat obiceiurile de citire și în Thailanda. De fapt, timpul petrecut în citirea cărților tipărite a scăzut față de rapoartele publicate în anii precedenți.

► China

A treia cea mai mare cantitate de timp petrecut lecturând este în China, unde respondenții la sondaj raportează că petrec aproximativ 8 ore în fiecare săptămână participând la această activitate. Această țară are o rată de alfabetizare de 96,4%, care este mai mare decât media globală de 86,3%. Din acest timp, doar 11 minute pe zi sunt petrecute citind ziare și reviste. Într-un studiu realizat de OCDE, cercetătorii au descoperit că peste 90% dintre studenții din Shanghai, China raportează citirea în scopuri de divertisment, ceea ce reprezintă o creștere față de anii precedenți. Această creștere indică faptul că, probabil, cititul câștigă popularitate în rândul cetățenilor acestei țări.

 

De asemenea, Eurostat a măsurat cantitatea de cărți pe care unele țări le-au citit în anul 2011:

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *