Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Ce gen de carte ar trebui să citești în funcție de zodie

Ce gen de carte ar trebui să citești în funcție de zodie

Zodiacul: un ciclu misterios de constelații care ne dictează stările de spirit, potențialii parteneri romantici și recomandările ideale despre cărți. S-ar putea să citești zilnic ce spun astrele despre tine sau ai putea să nu bagi în seamă aceste aberații. În orice caz, ai putea verifica și ce gen de carte să citești pe baza semnului tău zodiacal.

 

Genurile de lectură, la fel ca semnele zodiacului, provoacă o mulțime de opinii împărțite. Unii oameni știu cu siguranță care este genul lor preferat. Le place, de exemplu, să citească romane de tip horror sau romantice etc. Alți oameni susțin că împărțirea cărților în genuri este nedreaptă, deoarece creează o ierarhie falsă. Și asta este adevărat: romanele de dragoste sunt considerate „prea siropoase”; thrillerele sunt considerate „cărți de aeroport” și multe articole de literatură scrise de o persoană care nu este albă sunt considerate „realism magic”.

 

Deci, diviziunile de gen ale cărților reprezintă un lucru bun sau fără rost? Astrologia poate că este doar o pseudosțiiță. Dar poate ar fi totuși distractiv să ne comportăm ca și când ambele lucruri (genurile de carte și semnele zodicale) să conteze și să ne definească drept indivizi.

 

Iată ce gen de carte ar trebui să citești, în funcție de semnul tău astrologic:

 

♈ Berbec: Acțiune/Aventură

Lupte cu săbii. Vrăjitori, drame la Curtea Regală etc. Berbecul trăiește pentru acele aventuri pline de puls. De preferat, o carte în care o fată orfană se deghizează în băiat și are un câine de companie. Ca Berbec, ai nevoie de o carte care să se potrivească ferocității și energiei tale nelimitate. Cărțile interesante, mari, care prezintă aventuri îndrăznețe sunt cărțile potrivite pentru tine. Dacă fiecare capitol te ține în suspans și mai bine.

 

♉ Taur: Clasicism

Ești un om perseverent, hotărâta și încăpățânat. Ai mare răbdare să abordezi clasici pe care alte persoane i-ar putea considera vechi și prăfuiți. Însă îți place o carte cu un romantism de modă veche, mauri care îți taie răsuflarea și costume somptuoase.

 

♊ Gemeni: SF

Ficțiunea științifică este un gen destul de vag. Pe de o parte, este plin de lupte spațiale intense și cinismul și metaforele sumbre ale lui Kurt Vonnegut pentru condiția umană. Pe de altă parte, este plin de extratereștri și roboți adorabili care atârnă în tavernele spațiale. La fel ca Gemenii, ficțiunea științifică este în continuă schimbare și nu poate fi pusă într-o cutie. Conține mulțimi. Și, la fel ca Gemenii, genul SF are o capacitate mare de a fi cu adevărat ciudat.

 

♋ Rac: Memorii

Racul este semnul sensibil al Zodiacului. Iar memoriile sunt pline de sentimente. Nu tuturor racilor le place să plângă pentru distracție, dar cei mai mulți se bucură de o „plimbare emoțională” în lumea unor cărți de preferat în cadă, alături de un pahar cu vin. Ca rac, îți place să pășești în mintea altcuiva. Ți se pare interesant să te cufunzi în psihicul unui scriitor și să explorezi.

 

♌ Leu: Fantezie

Leii se identifică probabil cu „cei aleși”. Ești un fan al unei povești cu regi, armate și vrăjitori. Poți savura un război măreț împotriva forțelor răului. Te poți bucura și de intriga politică complexă din Westeros, de exemplu. Ca un semn creativ, pasional fantezia este suficient de grandioasă pentru un leu.

 

♍ Fecioară: ficțiune istorică

S-ar putea să acționezi ca și cum ai fi un adept al clasicilor, ca Taurul, dar știm că ești  entuziasmat în secret entuziasmat de filmul „Mândrie și prejudecată”. Pari organizat(ă) și timid(ă), dar în profunzime ești pasionat(ă) de scoțieni c cu pieptul mare și femei care ies în ploaie îmbrăcate în rochii din perioada regelui Eduard al Angliei. Ficțiunea istorică apelează la partea ta analitică, orientată spre detalii … precum și dragostea ta secretă față de oameni frumoși în haine de lux.

 

♎ Balanță: ficțiune literară

Ești în echilibru. Deci, probabil, te bucuri de mixul de sci-fi și fantezie. Dar îți place și un roman suculent despre oamenii normali care își trăiesc viața normală și fictivă. Ești un cititor grijuliu, care preferă relațiile interpersonale în detrimentul violenței sau exploziilor nebune (sau, mai degrabă, îți place o cantitate echilibrată de explozii). Îți plac scrierile de oameni care par reali.

 

♏ Scorpion: Mister/Thriller

Scorpionul este un semn misterios. Ești pasionat și loial, dar și secretos. Mai presus de toate, trăiești intens. Și ești cititorul perfect pentru toate tipurile de mistere, thrillere psihologice etc. Îți place o poveste care te conduce înainte. Dacă personajul principal este o figură perversă, dacă auzi despre moravuri dubioase, asta este OK, atâta timp cât misterul este plin de întorsături de situație.

 

♐ Săgetător: Umor

Umor. Satiră. Comedie. Sci-fi absurd. Colecții de benzi desenate. Săgetătorii adoră să râdă și, ca un Săgetător, ai nevoie de o carte cu un bun simț al umorului. Dacă te poate face să te gândești, de asemenea, și mai bine! Apreciezi o glumă bine creată, dar lucrul tău foarte preferat este umorul cu gândire filozofică. Cărțile tale preferate sunt la fel de inteligente și amuzante ca tine.

 

♑ Capricorn: Non-ficțiune

Parcă o poveste adevărată, bine scrisă, face o carte mult mai bună. Te poți bucura de ficțiune ca oricine altcineva, Capricornule, dar ai tendința să fii un semn mai serios, concentrat. „Prostioarele fanteziste de vacanță” nu prea te interesează, așadar ai nevoie de ceva mai „cărnos”. Îți place să înveți din cărțile tale preferate. Citești pagini de pe Wikipedia pentru distracție și ești la curent cu ce se întâmplă în lume, citești articole ale jurnaliștilor, rapoarte de investigație etc.

 

♒ Vărsător: Meta-ficțiune

Ești pe propria ta planetă, Vărsătorule. Ești un gânditor progresist și independent și îți plac cărțile pe care alți oameni le-ar putea considera „ciudate”. Scrierea absurdă, scrierea experimentală și meta-ficțiunea au sens pentru tine. Te bucuri când rupe autorul așa-numitul al patrulea zid. Pentru tine, o carte bună este cea care te introduce în idei cu totul noi și estompează linia dintre realitate și ficțiune.

 

♓ Pesti: Realism magic

„Realismul magic” poate fi un termen controversat. Însă pentru tine, cel din zodia Pești, mă refer la scrierea fabulistă: povești cu un picior în lumea noastră și unul în alta. Lumea este lumea reală, dar este populată cu regate subterane secrete și milioane de câmpii cu flori. Peștii reprezintă un semn de visători, cu o imaginație sălbatică: trăiești deja într-o lume ușor fantastică și ai nevoie de o carte care să te înțeleagă.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *