Meniu
Ce crede actorul Tom Hanks despre cenzura modernă

Ce crede actorul Tom Hanks despre cenzura modernă

Într-un articol anterior (click AICI) vorbeam despre faptul că Agatha Christie este cel mai recent scriitor de bestsellere care a primit tratamentul cenzurii pentru cititorii din 2023. Asta vine după o altă cenzură recentă a cărților lui Roald Dahl și Ian Fleming.

Actorul Tom Hanks consideră că lumea este suficient de matură pentru a aprecia contextul istoric în care a fost publicată o carte și e de părere că oamenii ar trebui să aibă voie să decidă dacă se simt jigniți de o anumită carte decât să ia o editură această decizie.

„Cu toții suntem adulți aici și înțelegem timpul și locul când au fost scrise aceste cărți. Nu este deloc să-ți dai seama că acest lucru nu se întâmplă chiar acum, nu-i așa?…Să avem încredere în propriile noastre sensibilități decât să-i lăsăm pe alții să decidă pentru noi. Lasă-mă pe mine să decid dacă mă simt jignit sau nu”, a spus actorul.

Colecția sa de povestiri, „Uncommon Type”, a fost publicată în 2017 și s-a vândut în peste 234.000 de exemplare în Marea Britanie.

„Cred că este foarte important ca cei mici să citească cărți și să aibă o anumită idee despre când au fost scrise acestea. Pur și simplu nu poți continua să rescrii Dickens și Shakespeare pentru a se potrivi oamenilor de acum”, a mai adăugat el.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *