Meniu
Câte ore pe zi citesc oamenii de succes?

Câte ore pe zi citesc oamenii de succes?

Oamenii de succes asimilează o cantitate enormă de informații prin citit. Este de departe cel mai comun obicei al persoanelor de succes. În ciuda programului încărcat, fac tot posibilul să nu treacă o zi fără să citească. 

Lectura vine la pachet cu multiple beneficii precum stimularea mentală, reducerea stresului, cunoştinţe noi, îmbunătățirea memoriei, abilități de gândire analitică mai puternice, focalizare/concentrare mai bună etc.

  • Când Warren Buffett a fost odată întrebat „care este cheia succesului?”, el a arătat către un teanc de cărți din apropiere și a spus: „Citește 500 de pagini în fiecare zi. Așa funcționează cunoașterea. Se acumulează, ca dobânda. Toți o puteți face.”
  • Bill Gates citește aproximativ 50 de cărți pe an.
  • Mark Cuban citește mai mult de 3 ore pe zi.
  • Elon Musk, când a fost întrebat „cum ai învățat să construiești rachete?”, a spus „Am citit cărți”.
  • Mark Zuckerberg citește o carte la fiecare 2 săptămâni.

Așadar, poate că unul dintre ei te-a inspirat îndeajuns încât să te apuci de citit. Poate că nu vei reuși să citești 500 de pagini zilnic, poate nu vei reuși să termini de citit o carte la fiecare două săptămâni, dar dacă îți propui să citești măcar 20 de pagini zilnic, cu timpul, vei mări acest număr, iar când vei vedea teancul de cărți citite te vei simți în al nouălea cer.

 

Foto: Pexels

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *