Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Câte cuvinte noi învață copiii citind?

Câte cuvinte noi învață copiii citind?

Cititul este unul dintre modurile prin care copiii își construiesc vocabularul. Se estimează că pe parcursul unui an, un copil învață de la 4.000 până la 12.000 de cuvinte noi din cărțile citite. Copiii învață, de asemenea, cuvinte noi prin conversație, auzindu-le citite de către altcineva și prin instruire formală.

Știai că…?

  • Mulți copii încep să-și construiască vocabularul între 15 luni și 30 de luni. Copilul cunoaște 50 de cuvinte la 18 luni, dar își va crește vocabularul la aproximativ 300 de cuvinte până la a doua zi de naștere. La 30 de luni, nu este neobișnuit ca un copil să aibă un vocabular care include aproximativ 600 de cuvinte.
  • Citirea cărților adecvate vârstei și a altor tipuri de materiale de lectură îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile de înțelegere și ajută la dezvoltarea vocabularului.
  • Părinții, pentru ca cel mic să ajungă să iubească, înțeleagă lectura și să-și extindă vocabularul, ar trebui să-i citească în mod regulat. De-a lungul timpului, acest proces ar trebui să se inverseze, părinții încurajând copilul să înceapă să citească el singur cuvintele, ceea ce ajută la aprofundarea înțelegerii și la creșterea încrederii copilului.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *