Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Cât stres reduc 10 minute de citit zilnic?

Cât stres reduc 10 minute de citit zilnic?

Poate lectura să reducă nivelul de stres? Vestea bună este că DA. Și nu o spunem doar noi, ci și cercetătorii. 10 minute de lectură pot reduce nivelul de stres cu până la 68%!

Există multe modalități de a reduce nivelul de stres: plimbările în aer liber, muzica sau a ceașcă bună de ceai sunt toate modalități excelente de relaxare. Probabil că acestea nu reprezintă o surpriză pentru tine, dar te-ai gândit la beneficiile pe care le are o rutină în ceea ce privește lectura?

Un studiu din 2009 al Universității din Sussex a constatat că cititul, timp de cel puțin șase minute, poate reduce nivelul de stres cu până la 68%. (Potrivit „The Telegraph”)

Cu atâtea rețele sociale, activitate online și alte distrageri digitale, este ușor să uiți de beneficiile unei cărți, de cititul doar de plăcere. A deschide o carte și a te cufunda în conținutul ei, fie că este vorba de un roman de dragoste sau de o poveste SF, te va ajuta să scapi de stresul vieții de zi cu zi. Cititul are, de asemenea, beneficiile de a reduce ritmul cardiac și tensiunea musculară. 

Gândește-te la lectură ca la o vacanță sănătoasă a creierului!

Pe lângă faptul că este o sursă de evadare, lectura oferă și cunoștințe, care în sine pot aduce o mare ușurare și confort. Citirea cărților care oferă răspunsuri la problemele care îți afectează corpul și mintea poate fi un o gură de aer, un motiv de bucurie, de speranță etc.

Citirea cărților poate oferi, de asemenea, inspirație, evidențiind o serie de posibilități și idei interesante. Biografiile ne pot ajuta să învățăm despre cum au ajuns alții să devină o versiune mai bună a lor, cele de dezvoltare personală ne pot motiva, în timp ce cărțile de fantezie ne stârnesc imaginația și creativitatea.

Dacă ești părinte, nu uita: cu cât copilul tău te vede mai mult citind, cu atât sunt mai mari șansele să ia o carte și astfel întreaga familie poate beneficia de un stres redus. Așadar, orice te determină să te apuci de o carte, bucură-te de nivelul de relaxare pe care ți-l aduce. 

Ce-ar fi dacă toți ne-am permite câteva minute pe zi să ne concentrăm doar pe cuvintele poveștilor noastre preferate?

Scris de

Comment (1)

  • KidsZone Reply

    Cu siguranta ca lectura poate reduce nivelul de stres. Incearca sa ierti aceasta rutina in agenda ta. Incurajeaza-ti familia si prietenii sa faca acelasi lucru si bucurati-va de toate beneficiile minunate pe care le ofera cartile.

    12 aprilie 2023 at 09:26

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *