Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Cât de repede citește un geniu?

Cât de repede citește un geniu?

Geniile citesc foarte repede! Poate că fiecare dintre noi ar vrea să aibă această „super-putere” pentru a putea termina mai repede tot ce are de citit pentru a cumpăra alte și alte cărți, a intra în alte lumi, a întâlni alte personaje și a trăia la maximum experiențe de neuitat.

Viteza medie de citire a unui om obișnuit este de aproximativ 230 de cuvinte pe minut. Asta ar însemna aproximativ 2 pagini. Destul de bine, nu? Ei bine, nu pentru cei mai ascuțiți la minte.

 

Știai că…?

  • Napoleon, de exemplu, citea cu o viteză de 2.000 de cuvinte pe minut!
  • Balzac putea termina un mic roman în doar o jumătate de oră!

Studiile au arătat că o persoană obișnuită citește aproximativ 200-300 de cuvinte pe minut. Cititorii de top, care reprezintă doar 1%, citesc la viteze de peste 1000 de cuvinte pe minut cu o înțelegere de aproape 85%.

Desigur, nu toată lumea poate citi rapid și poate atinge viteza medie de citire, indiferent de vârstă. Mulți factori joacă un rol important în cât de repede poate citi o persoană, cum ar fi exersarea, tipul de conținut al cărții și chiar sănătatea lor. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu își pot îmbunătăți ritmul de lectură.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *