Meniu
Când o carte te ține treaz toată noaptea

Când o carte te ține treaz toată noaptea

Când o carte te ține treaz toată noaptea

 

Cu toții știm prea bine ritualul de a sta toată noaptea citind o carte pe care pur și simplu nu o putem închide până nu o terminăm. Știi senzația pe care o simți când termini o carte la 3 dimineața și trebuie să mergi la muncă a doua zi dimineață. Ești obosit, ochii încercănați și simți o ușoară durere de cap sau de spate. Pe partea cealaltă, nu simți niciun regret pentru că ai terminat o carte uimitoare.

 

Iată câteva lucruri pe care le experimentează bibliofilii atunci când o carte îi ține treji toată noaptea:

 

↪ Îți promiți să mai citești doar câteva pagini. Câteva pagini se transformă în câteva capitole și următorul lucru pe care îl observi este că s-a făcut ora două noaptea și nu poți găsi niciodată un motiv destul de bun pentru a te opri.

 

↪ Vorbind despre ora 2 noaptea, nimic nu te înnebunește mai mult decât atunci când întâlnești o întorsătură majoră de situație în carte. Cum ar trebui să te culci când trebuie să afli ce se întâmplă?

 

↪ Visezi la capitolele viitoare, creând teorii despre ce urmează.

 

↪ Știm cu toții situațiile în care cartea ne-a căzut din mână atunci când citeam. Uneora le-a căzut chiar în față, deoarece stăteau întinși cu cartea exact deasupra feței.

 

↪ Știm cu toții sentimentul neplăcut atunci când ajungem la sfârșitul primei cărți dintr-o serie, deoarece așteptăm cu nerăbdare să vedem ce urmează, dar știm că este prea târziu să începem o nouă carte.

 

La Paginarium vei găsi cărți aparținând oricărui gen. Pierde și tu nopțile cu cărțile pe care le-am pregătit special pentru tine.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *