Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Björn Borg – primul jucător de tenis campion de cinci ori la rând

Björn Borg – primul jucător de tenis campion de cinci ori la rând

Bjorn Borg este o legendă vie a tenisului. Este un sportiv care a stabilit un record în lumea acestui sport – primul jucător care a câştigat 11 titluri de Mare Slam. Nu întâmplător am ales să vorbim despre el în această zi. Pe data de 5 iulie 1980 Björn Borg câștigă a cincea finală de la Wimbledon și devine primul jucător de tenis de sex masculin care a câștigat campionatul de cinci ori la rând (1976–1980).

Pasionat de mic, la 13 ani bătea jucătorii de vârf de la secțiunea „junior”. Cu un serviciu său puternic și un revers cu două mâini, Borg s-a alăturat circuitului profesional la vârsta de 14 ani și a câștigat Open-ul Italiei la 17 ani și Open-ul Franței la 18 ani. În 1975 a câștigat prima Cupă Davis. A câștigat 16 cupe consecutive întrecând astfel recordul lui Bill Tilden de 12.

Din păcate pierde US Open-ul din 1981, înclinându-se, în finală, în faţa lui John McEnroe. Se pare că aceasta avea să fie ultima finală de Grand Slam a lui. În 1982 a participat la un singur turneu, la Monte Carlo, pierzând, în sferturi, în compania lui Yannick Noah. În cele din urmă Bjorn Borg îşi anunţă retragerea din circuitul profesionist în ianuarie 1983, la doar 26 de ani, anunţ care a luat cu surprindere lumea tenisului.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *