Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

Astăzi sărbătorim Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret

Astăzi sărbătorim Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret

Începând din 1967, cu ocazia aniversării scriitorului Hans Christian Andersen, la 2 aprilie, este celebrată Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret, cu scopul de a insufla plăcerea de a citi şi pentru îndreptarea atenţiei către cărţile pentru copii.

Strategii de lectură pentru copii

Este o sărbătoare dedicată amintirii celui mai îndrăgit autor de poveşti şi basme, danezul Hans Christian Andersen, de la a cărui naştere se împlinesc 212 ani: „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Răţuşca cea urâtă” sau „Crăiasa zăpezilor” sunt doar câteva dintre cărţile sale, care au străbătut timpul, fiind îndrăgite şi în zilele noastre.
Click AICI pentru a comanda cartea: CELE MAI FRUMOASE POVEȘTI de Hans Cristian Andersen.
În jur de 2000 de copii sunt diagnosticaţi anual cu tulburări de citire sau de scriere. Pentru ei, e vital ca părinţii să-şi dea seama că lucrurile nu stau tocmai bine și să-i învețe la timp dragostea pentru lectură. Cărțile salvează vieți și le asigură copiilor o dezvoltare sigură.

Sărbătoarea este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească poveşti. În toată lumea, sunt organizate lecturi publice și sunt puse în scenă povești și basme. În aceste etape de dezvoltare cartea și lectura sunt esențiale, nu doar pentru că dezvoltă vocabularul și vorbirea, ci și mintea.

Cum îmbunătățește cititul imaginația?

Fiţi inventivi, plini de fantezie, buni şi înţelegători!

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *