Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

7 moduri de a-ți organiza cărțile

7 moduri de a-ți organiza cărțile

Fiecare iubitor de cărți cunoaște importanța unei colecții de cărți bine organizată. Un aranjament potrivit al cărților nu numai că te va ajuta să găsești următorul titlu care te va face mai fericit, dar este și mult mai atrăgător din punct de vedere vizual. 

Un raft bine organizat poate deveni piesa centrală a oricărui spațiu de locuit, iar vestea bună este că există atât de multe moduri diferite în care îți poți organiza cărțile (atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional).

Indiferent dacă ai o bibliotecă masivă sau doar câteva clasice pe care dorești să le pui în valoare, iată câteva dintre cele mai bune modalități de a organiza orice colecție de cărți:

Organizare după culoare

Una dintre cele mai populare moduri de a organiza un raft cu cărți în camera de zi este să începi prin a grupa cărțile după culoare. Organizarea cărților după culoare poate fi incredibil de plăcută ochiului. Dacă ești un cititor care tinde să memoreze copertele cărților, aceasta este o idee grozavă.

 

Alege rafturi moderne

Dacă dorești să afișezi câteva dintre cărțile tale preferate, dar nu ai spațiu pentru o bibliotecă plină, ia în considerare instalarea unor rafturi moderne. Aceasta este o idee grozavă pentru un living mic, un dormitor sau deasupra unui birou.

 

Formează un teanc din cărți

Să nu-ți fie frică să stivuiești. Într-un colț sau lângă un pat, un teanc grozav de cărți nu numai că poate da o atmosferă eclectică și rustică spațiului tău, dar permite să clasezi cărțile de citit în ordine.

 

Mixează cărțile și obiectele decorative

Nu toate cărțile trebuie să fie aranjate vertical. O colecție extinsă de cărți poate conține cărți așezate pe verticală și pe orizontală. Aceasta este o modalitate excelentă de „a sparge” rândurile clasice de cărți. Poți adăuga bibelouri, fotografii și diferite obiecte de decor. Nu trebuie să dedici un întreg raft cărților. O abordare mai minimalistă îți permite să amesteci câteva dintre cărțile preferate fără a crea o bibliotecă cu drepturi depline. Indiferent dacă ești un cititor Kindle sau pur și simplu nu ai spațiu pentru a stoca sute de cărți, a alege câteva și a le afișa elegant este o idee grozavă.

 

Ordonează-le alfabetic

Dacă ai o colecție extinsă, un sistem organizațional real este un pariu mai bun. Una dintre cele mai comune moduri de a organiza o colecție extinsă de cărți este în ordine alfabetică, după numele de familie al autorului. Acest lucru face ușor să găsești exact ceea ce dorești să citești într-un mod rapid.

 

Organizează-le după înălțime

Dacă simți un sentiment de satisfacție când vezi cărți aliniate pe un raft, această idee este pentru tine. Grupează cărțile cu dimensiuni similare. De asemenea, poți merge de la cel mai mare la cel mai mic sau încearcă să poziționezi cele mai mai cărți la capete.

 

Aranjează-le după gen

O altă modalitate excelentă de a organiza o colecție mai mare este după gen. Grupează romanele de mister cu alte romane de mister, non-ficțiunea cu non-ficțiunea și așa mai departe. Aceasta este o idee grozavă dacă alegi adesea cărți în funcție de genul de care ai chef în momentul respectiv.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *