Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

5 motive pentru care merită citești dimineața

5 motive pentru care merită citești dimineața

Din zecile de motive pentru care ar trebui să citești în fiecare dimineață, am făcut o listă cu cele mai importante pentru tine. Uneori motivația poate fi greu de găsit, mai ales dimineața devreme, dar poate că aceste beneficii îți vor oferi un mic ghiont în direcția corectă.

 

Ești odihnit și poți reține mai multe informații

Deși s-ar putea să nu pară așa în fiecare zi, dimineața reprezintă partea zilei în care ai cea mai mare energie. Ești bine odihnit, iar creierul este în stare maximă pentru învățare sau reținerea informațiilor. O minte proaspătă poate realiza mult mai mult decât una obosită. Desigur, asta nu înseamnă că ar trebui să citești doar dimineața.

 

Ai șansa de a învăța ceva nou la primele ore ale zilei

Cititul este un instrument excelent de învățare. Indiferent de ceea ce decizi să citești, există șanse mari să înveți un lucru nou și să-l și reții. Fie că este vorba despre detalii legate de istorie, despre cuvinte noi sau despre un citat nou pe care intenționezi să-l folosești mai târziu, învățatul dimineața chiar dă rezultate.

 

Îți stimulezi creierul mai devreme

Creierul și mușchii noștri au multe în comun. Așa cum mușchii funcționează cel mai bine dacă faci exerciții zilnic, creierul are nevoie de propriul antrenament dacă vrei să-l ai în formă maximă cât mai mult timp posibil. Ei bine, cititul dimineața face creierului să „alerge”, să fie ager. Te ajută să te pregătești pentru restul zilei care vine la pachet cu tot felul de greutăți.

Cititul – practică de mindfulness

Cititul este o formă de mindfulness. Practicarea dimineața devreme este echivalentul unei sesiuni de meditație ghidată. Evident, acest lucru poate avea un impact extrem de pozitiv asupra modului în care îți începi ziua. Așadar, eliberează-ți mintea cu doar câteva minute de lectură dimineața devreme.

 

Începi ziua cu dreptul

Primele două ore de după trezire joacă un rol enorm în modul în care va decurge restul zilei. Deci, orice poate ajuta la stabilirea unei rutine sănătoase și plăcute pentru diminețile tale este destul de valoros. Nu există nimic mai bun decât o citi o carte de dimineață și de a te lăsa captivat de conținutul ei.

În plus, cititul îți poate îmbunătăți starea de spirit. Cititul este distractiv, relaxant și plin de satisfacții. De ce ai face altceva cu diminețile tale?

 

foto: Pexels

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *