Meniu
5 motive pentru care cărțile în format fizic sunt nemuritoare

5 motive pentru care cărțile în format fizic sunt nemuritoare

În ultima perioadă, când tehnologia evoluează de la o zi la alta, parcă nu prea mai vrem să citim cărți vechi, prăfuite. Deci ne vom îndrepta atenția către ecranele frumos colorate care ne fac să pierdem ore în șir fără să ne dăm seama. 

Iată totuși câteva motive pentru care cărțile în format fizic nu vor muri niciodată:

Experiența tactilă este de neînlocuit

A sta pe un fotoliu cu o pătură pe genunchi și o ceașcă de ceai pur și simplu nu este același lucru cu o carte electronică, nu?

Natura tactilă a unei cărți fizice este parte integrantă a experienței de lectură. Calitatea tactilă și vizuală aduce o satisfacție minunată citirii.

În comparație cu cărțile electronice, cărțile în format fizic durează mai mult, sunt mai ușor de partajat cu cineva și oferă oamenilor un sentiment de mândrie atunci când fac parte dintr-o colecție personală de cărți.

A ține în mână o carte este o parte a plăcerii de a citi. Sentimentul e mai intim – mai ales într-o lume plină de e-mailuri, mesagerie instantanee și rețele sociale.

 

 Reprezintă un cadou minunat

Chiar și cu atât de mulți oameni care folosesc cărți electronice, oamenii continuă să ofere cărți fizice drept cadouri. De ce oare? Cărțile unesc oamenii. Cărțile în format fizic pot fi transmise de la o persoană la alta.

 Ajută la dezvoltarea noastră

Cercetările sugerează că bebelușii și copiii mici învață cel mai bine punând mâna, atingând lucrurile etc. Atenția copiilor este mai bine captată atunci când țin o carte, în timp ce citirea pe ecran poate afecta capacitatea de a interacționa cu cuvintele într-un mod semnificativ.

 

 Îți vor trezi amintiri, te vor face să visezi

Oh, parfumul acela al unei cărți… fie ea veche sau nouă. Cu o singură mișcare, poți fi transportat înapoi în copilăria ta, ascuns în pat în timp ce citești cartea ta preferată pentru a suta oară.

 

 Sunt benefice înainte de culcare

Telefoanele mobile, computerele și televizoarele emit o lumină care afectează negativ somnul. Lumina artificială debusolează corpul în ceea ce privește ora zilei, astfel încât nu știe când să se pregătească pentru somn.

S-a dovedit științific că citirea unei cărți în format fizic înainte de culcare îi ajută pe copii să adoarmă. În timp ce privirea la un ecran digital înainte de culcare ssabotează somnul.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *