Meniu
5 moduri de a crea o tradiție de lectură în familia ta

5 moduri de a crea o tradiție de lectură în familia ta

Lectura în sânul familiei este o modalitate excelentă de a încuraja dezvoltarea alfabetizării copilului, de a construi legături mai strânse și de a crea amintiri frumoase pe tot parcursul vieții. Așadar, fie că este vorba despre o activitate obișnuită de weekend sau un eveniment anual care include chiar și bunicii, iată cinci modalități prin care poți stabili o tradiție de lectură în familie și să începi să creezi amintiri de neuitat.

👪 📕 Stabilește o zonă dedicată lecturii

Nu trebuie să fie o cameră întreagă – poți stabili o zonă de lectură obișnuită într-un fotoliu, pe canapeaua din sufragerie sau pe terasă. Păstrează zona de lectură simplă și funcțională, cu câteva rafturi pentru cărți, scaune confortabile și iluminare bună. O zonă dedicată lecturii pentru familia ta va face ca experiența de citit să fie reconfortantă și familiară pentru copilul tău.

👪 📕 Alege un timp regulat de citire

Tradițiile se referă la crearea de ritualuri/obiceiuri. Pentru a fi implicat constant, cea mai bună modalitate de a crea o tradiție de lectură în cadrul familiei este de a o face în același timp, de fiecare dată, fie că este zilnic, săptămânal sau chiar lunar. S-ar putea să alegi să citiți împreună la un picnic de familie în fiecare duminică în timpul verii sau primul lucru dimineața în prima zi a fiecărei luni. Nu uita că timpul de citit individual ar trebui să fie mai regulat decât acele ocazii în care întreaga familie se așază confortabil împreună și începe să citească.

👪 📕 Creează „arborele cărților”

Un arbore de cărți de familie este modalitatea perfectă de a-ți încuraja familia să citească împreună și să aștepte cu nerăbdare acest moment. Ia o foaie mare de hârtie și decupează forma unui copac, inclusiv câteva ramuri. Invită întreaga familie să decoreze copacul cu cuvinte, cărți. Agață-l pe un perete lângă zona obișnuită de lectură. Pe măsură ce familia citește diferite cărți, adaugă o foaie pentru fiecare carte citită.

👪 📕 Invită bunicii să se alăture acestei tradiții

Dacă copilul tău are norocul de a avea bunici în viața lor, încurajează-l să aibă împreună propriile tradiții de lectură. O altă idee grozavă este să găsești cărți relevante pentru viața bunicilor tăi. Dacă bunicul a fost grădinar, de exemplu, ajută-l să găsească cărți despre grădinărit, plante sau flori. Aceasta oferă o oportunitate excelentă de legătură și deschide conversații între copil și bunici.

 

👪 📕 Transformă filmul în carte

Este plăcut atunci când toată familia este împreună și se uită la un serial sau un film interesant. Ei bine, acum ai șansa să vezi nu numai filmul, ci și să citești cartea. Sau invers, după lecturarea unor volume, poți deschide televizorul pentru a vedea versiunea ecranizată. Filmele pot fi transformate în tradiții de lectură. Acest lucru poate reprezenta o nouă ocazie de a aduce familia împreună.

 

 

Paginarium aduce cititorii împreună și a pregătit volume speciale pentru familia ta. Răsfoiește rafturile noastre și comandă volumele care îți vor aduce familia împreună pentru tradiția de lectură.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *