Meniu
5 locuri perfecte în care să citești

5 locuri perfecte în care să citești

Locul în care citim poate schimba complet experiența lecturii, are un impact asupra a cât de repede citim și cât de multe informații reținem. Te întrebi care sunt cele mai bune locuri pentru a citi o carte? Ei bine, iată o listă cu cele mai eficiente locuri de lectură.

Când ne gândim la cărțile preferate, adesea ne amintim locul unde eram când le-am citit pentru prima dată. Uneori, asocierile sunt minunate și, alături de personajele îndrăgite și o intrigă pe măsură, ne vom aduce aminte mereu de un anumit scaun sau o verandă sau un pervaz. Poate că ai citit „Amintiri din copilărie” pentru prima dată întins pe un petic de iarbă în fața casei bunicii.

Uneori, cărțile provoacă amintiri din locuri mult mai puțin dorite. Se citesc cărți în metroul aglomerat, pe coridoarele aeroportului, în autobuzele ticsite de oameni.

Iată 5 dintre cele mai bune locuri pentru a citi o carte:

 

1) În tren/avion, pe locul de la fereastră

Trenurile oferă una dintre cele mai bune experiențe de lectură, desigur, dacă prinzi un tren curat, liniștit și care circulă pe o rută relativ scurtă. Și o distanță de o oră sigur va avea întârziere, deci nu uita să iei cu tine o carte. Avioanele oferă mult timp pentru a citi, așa că poți face unele experiențe de lectură să aibă loc și în aer

 

2) O cafenea boemă

Barurile, cafenelele, localurile liniştite sunt excelente pentru lectură. Unii, atunci când merg undeva, se așază la o masă și trebuie să mănânce singuri, se simt mereu fie triști, fie stânjeniți. Dar stând la o cafenea cu o carte în mână și ceva bun de mâncat și de băut alături, te poate face să te simți ca un adevărat artist.

 

3) Un fotoliu lângă un șemineu în care arde focul

Poate sună a clișeu, dar sunetul lemnelor trosnind și căldura sunt acompaniamente minunate pentru lectură. Și focul acționează ca un fel de clepsidră – poți pune un alt buștean și te scufunzi într-un alt capitol sau poți citi până când focul se stinge.

 

4) O bancă în parc

Parcurile sunt întotdeauna grozave pentru lectură. Parcurile și poezia merg bine împreună, așa că dacă te simți „poetic/ă” într-o zi, ia cu tine o carte de poezii și așază-te pe banca preferată din parc.

 

5) Biblioteca publică

Unele dintre cele mai bune experiențe de lectură sunt în biblioteci. Este un loc grozav pentru a experimenta diferite tipuri de cărți și diferite genuri. Și a fi înconjurat de alți cititori îți amintește de acest lucru grozav pe care îl avem cu toții în comun.

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *