Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

5 biblioteci din lume în care ți-ar plăcea să-ți petreci timpul

5 biblioteci din lume în care ți-ar plăcea să-ți petreci timpul

Știai că bibliotecile îți pot îmbogăți atât mintea, cât și spiritul? Datorită acestor locuri uluitoare, drumul către cunoaștere poate fi satisfăcător atât din punct de vedere intelectual, cât și estetic. 

De la capodopere arhitecturale antice și moderne, pierde-te în lumea minunată a cărților și vezi câteva dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

 

Biblioteca George Peabody, Baltimore, SUA

Dacă ești dependent de Kindle și te-ai întrebat vreodată de ce lumea are încă nevoie de biblioteci și cărți non-digitale, acest loc reprezintă răspunsul tău. Este denumită și „Catedrala Cărților” din Baltimore.

 

Biblioteca din Stuttgart, Germania

Dacă ar exista biblioteci pe lumea cealaltă, ar fi posibil să semene cu bibliotecă din Stuttgart. Inaugurată în 2011, spațiul modernist, cu mai multe etaje, este conectat prin scări largi și deschise. Cărțile adaugă câțiva stropi de culoare și creează un contrast atrăgător cu restul interiorului complet alb. Această clădire avangardistă a primit recenzii mixte; fie că oamenii o iubesc sau o urăsc, este fără îndoială una dintre cele mai interesante biblioteci de pe planetă.

 

Biblioteca Regală Portugheză, Rio de Janeiro, Brazilia

Această bibliotecă este una dintre cele mai faimoase din America de Sud și este cu siguranță printre cele mai pitorești de pe planetă. Creată în 1837 ca depozit pentru literatura portugheză, vizitatorii vin din toate colțurile pentru a admira stilul și măreția acesteia.

 

Biblioteca Abației din Saint Gall, Elveția

Datând din anul 719 d.Hr., biblioteca și mănăstirea sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și aproape jumătate din cele peste 150.000 de volume datează din Evul Mediu. Remodernizată în secolul al XVIII-lea într-un stil rococo opulent, spațiul prezintă lucrări de lemn superbe și tavane pictate, care vor distrage atenția chiar și celui mai pasionat șoarece de bibliotecă.

 

Biblioteca Mănăstirii Strahov, Praga

Construită în 1679, Biblioteca Strahov a jucat un rol important în istoria Cehă și găzduiește câteva mii volume realizate între secolele al XVI-lea și al XVIII-lea. Cunoscută pentru frescele sale biblice uluitoare, biblioteca are două săli: Sala Teologică și Sala Filosofică, care sunt toate splendid decorate.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *