Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

5 beneficii ale cititului

5 beneficii ale cititului

7 beneficii ale cititului

 

La Paginarium credem că există ceva special în citit. Și nu ne place doar să citim cărți. Ne place și să vorbim despre ele. Așadar, tu când te-ai îndrăgostit de lectură, de ce și care este lucrul tău preferat la cărți?

Cărțile sunt alături de noi încă de mici copii. Amintirile noastre cu siguranță conțin cărți: mersul la bibliotecă, atunci când părinții spuneau „ia o pauză de la lectură și ieși afară”, minunata senzație de răcorire pe care o experimentezi în fiecare zi citind o carte etc.

Fie că ne-a plăcut să citim la cinci sau la cincizeci de ani, experiența a devenit o parte semnificativă și prețuită a vieții multor oameni. Iată șapte dintre cele mai frecvente motive pentru care carțile cu siguranță ne ajută.

 

 

image for :closed_book:Cititul te face să evoluezi

Înainte de a putea citi, trebuie să afli cum. Trebuie mai întâi să interacționezi cu linii și bastonașe fără sens până când acestea se transformă în povești, personaje și idei. Și odată ce stăpânești cărțile ilustrate, treci la romanele pentru copii. Romane fără poze. Literatură clasică. Cărți în limbi străine. Cititul este un exercițiu de perseverență, în care te provoci în mod constant să realizezi mai mult decât ai făcut cu ultima carte.

 

 

image for :closed_book:Cititul îți permite să experimentezi mai multe realități

Cu toții avem un rol unic în viață. Dar mulți dintre noi, chiar dacă sunt mulțumiți de acest rol, se întreabă adesea cum ar fi să trăiești într-un alt loc, să lucrezi la un alt loc de muncă sau chiar să fii o persoană complet diferită. Pentru scurte momente de timp, cărțile ne eliberează de constrângerile propriei noastre realități. Ne duc dincolo de lumea noastră și ajung în lumea reală sau imaginară a altcuiva. Cărțile satisfac satisfac curiozitatea „Ce-ar fi dac-ar fi…?” sau „Ce s-ar întâmpla dacă…?”.

 

image for :closed_book:Cititul îți lărgește orizonturile

Când experimentezi viața prin ochii altuia, întâlnești diverse puncte de vedere asupra situațiilor frecvente ale vieții. Autorii talentați vor inspira în mod natural empatie pentru personajele lor, iar empatizarea cu puncte de vedere diferite de ale tale se poate simți inconfortabil, extrem de incomod. Deși citirea nu înseamnă că vei fi de acord cu perspective diferite, îți oferă posibilitatea de a le înțelege.

 

image for :closed_book:Cititul te ajută să-ți amintești

Citirea nu înseamnă doar descoperirea noului. Este, de asemenea, un vehicul pentru reflecție. Mulți bibliofili își pot găsi dragostea de lectură într-o amintire prețuită, cum ar fi atunci când păriții ne citeau când eram mici sau descoperirea primei cărți pe care am iubit-o din prima clipă. Recitirea acelor cărți preferate sau citirea despre locuri, vremuri și oameni familiari ne ajută să ne amintim detaliile propriilor noastre vieți. Ne amintește cine suntem, unde suntem și cum am venit aici.

 

image for :closed_book:Cititul te ajută să uiți

A scăpa de propria realitate nu este tocmai o soluție, nu este în niciun caz un obicei sănătos. Totuși, nimeni nu se concentrează asupra circumstanțelor stresante ale vieții sută la sută din timp. În doze scurte, să-i permiți minții să se concentreze la alte lucruri decât provocările de zi cu zi poate fi extrem de benefic și chiar necesar. Cititul, ca exercițiile fizice, oferă un înlocuitor sigur, sănătos și productiv pentru gândirea negativă. Îi oferă minții un loc sigur în care să odihnească până când vei recâștiga puterea de care ai nevoie pentru a depăși obstacolele stresante ale vieții.

 

La Paginarium cărțile te fac întotdeauna mai fericit. Intră și tu pe site și explorează rafturile noastre virtuale. Cu siguranță vei găsi ceea ce te interesează și vei zâmbi atunci când vei răsfoi paginile.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *