Meniu
4 sfaturi pentru a începe propriul club de carte

4 sfaturi pentru a începe propriul club de carte

4 sfaturi pentru a începe un club de carte

Îți plac cărțile și împărtășești lecturile preferate cu prietenii? Te interesează să descoperi cărți și să întâlnești oameni noi?

Dacă te încadrezi în oricare dintre aceste categorii, poți lua în considerare să începi sau să te alături unui club de carte.

 

► Ce este un club de carte?

Un club de carte reprezintă un grup de oameni care se întâlnesc pentru a discuta despre cărțile citite. S-ar putea să fie prieteni apropiați sau străini desăvârșiți, uniți de dragostea lor pentru cuvântul scris.

 

De obicei, o carte este atribuită tuturor celor din grup, iar cartea este apoi discutată la următoarea ședință (care poate fi organizată săptămânal, lunar sau cu orice frecvență aleasă).

Cluburile de carte pot fi o modalitate excelentă de a cunoaște oameni noi, de a te implica în discuții stimulante sau pur și simplu de a descoperi cărți noi pe care altfel nu le-ai fi citit. Cluburile de carte te vor ajuta, de asemenea, să te asiguri că citești în mod regulat, astfel încât să poți profita de toate avantajele unei cărți bune.

► Cum să începi propriul tău club de carte

Poate tocmai te-ai mutat într-un cartier nou sau ai început un nou loc de muncă și cauți să-ți faci prieteni noi. Sau, poate dorești doar să te vezi mai des grupul de prieteni și să aveți anumite discuții pe baza lecturilor citite.

Începerea propriului club de carte este o modalitate excelentă de a te conecta cu oamenii, deoarece chiar dacă cititul este ceva pe care îl vedem adesea ca o experiență strict personală sau individuală, cărțile au puterea de a uni oamenii și de a iniția discuții importante.

Dacă ești interesat să începi un club de carte, mai întâi vei dori să iei în considerare unele elemente logistice importante. Pentru a începe planificarea, ia în considerare următorii factori:

 

 1. Decide pe cine să inviți

Vrei ca clubul tău de carte să fie deschis pentru membrii comunității tale? Sau preferi un cerc mai mic de prieteni vechi? Depinde doar de tine. Poți chiar să începi un club de carte format din doar două persoane – nu există reguli aici!

Dar a decide pe cine inviți la clubul de carte este un prim pas important, deoarece va trebui să iei în considerare disponibilitatea tuturor persoanelor atunci când stabilești când, unde și cât de des vă puteți întâlni.

Dacă vrei să întâlniți oameni noi din comunitatea ta, poți începe prin a posta fluturași în magazine de carte sau în grupuri de Facebook pentru a invita oamenii la întâlnirile clubuluitău. de carte.

 

 1. Alege când și unde să vă întâlniți

Dacă clubul de carte este deschis pentru persoanele din comunitatea ta sau pentru persoanele pe care nu le cunoști foarte bine, este cel mai bine să începi cu un cadru public, cum ar fi o cafenea locală, bibliotecă etc.

Dacă te întâlnești cu prietenii sau cu persoanele cu care te simți confortabil, poți face „tururi de găzduire” la domiciliul fiecărui membru sau vă puteți întâlni într-o zonă liniștită a barului sau restaurantului preferat. Încearcă să setezi o zi și o oră care să funcționeze pentru majoritatea grupului.

 

Discută cât de des doriți să vă întâlniți, ținând cont de programul tuturora. Dacă nu se pot încadra în mod realist să citească o carte nouă în fiecare săptămână, încearcă să vă întâlniți o dată la două săptămâni sau lunar. Nu va exista nicio întâlnire în fiecare săptămână dacă un singur membru a reușit să termine cartea.

 

 1. Determină obiectivele clubului de carte

Tu și ceilalți membri ai clubului doriți să aflați mai multe despre un anumit subiect? Multe cluburi de carte se concentrează pe spiritualitate sau pe cărți care discută tehnici de parenting.

Obiectivele clubului de carte pot include:

 

 • Găsirea unor noi lecturi inspiratoare
 • Cititul pentru „creștere” spirituală
 • Aflarea mai multor informații despre un subiect de nișă
 • Descoperirea de noi romane
 • Studierea memoriilor oamenilor pe care îi admirați
 • Citirea și discutarea cărților recomandate de oameni influenți, precum foști președinți sau lideri de afaceri

Toate acestea ne aduc la următorul subiect, care este modul în care vei selecta cărțile care se vor citi în clubul tău.

Group Of Friends Taking Part In Book Club At Home
 1. Selectarea cărților

Când vine vorba de selectarea cărților pentru clubul de carte, vei dori să rămâi cât mai democratic. Nimănui nu-i place un „dictator de carte”!

Și, în plus, vei dori ca membrii să aibă un anumit interes pentru cărțile alese astfel încât să depună eforturi pentru a le citi și pentru a aduce contribuții semnificative la discuții ulterioare.

Fii deschis la sugestiile tuturora. De asemenea, poți organiza un vot pentru a determina următoarea carte.

Când ai în vedere următorul titlu, vei dori desigur să iei în considerare costurile și disponibilitatea cărții. Este disponibiă în biblioteca locală? Poate fi descărcată rapid și convenabil pe Kindle?

 

► Fă cărțile accesibile

Fă o scanare a pieței și oferă-le membrilor clubului informații despre opțiunile lor de cumpărare, împrumut, descărcare etc. Cluburile de carte ar trebui să fie plăcute pentru toți, astfel încât ajută membrii să economisească timp, bani și eforturi prin îndepărtarea cât mai multor bariere.

Unele cluburi de carte se concentrează, de asemenea, pe anumite teme. Vara, de exemplu, s-ar putea să alegi cărți care să se axeze pe multiculturalitate, iar în toamnă să se concentreze pe cărți ale unor autori minoritari sau scriitoare de sex feminin.

Discută temele posibile cu grupul tău și, odată ce te-ai hotărât asupra uneia, solicită membrilor să-și ofere nominalizările pentru titluri.

 

►Încă nu știi ce să citești?

Încorporarea sugestiilor de lectură ale celebrităților în clubul tău de carte poate fi o modalitate excelentă de a descoperi unele dintre cele mai bune lecturi noi, fără a fi nevoie de prea multe cercetări. Figuri influente precum Oprah Winfrey, Barack Obama, Emma Watson și Mark Zuckerberg împărtășesc în mod regulat recomandările lor cu adepții.

► Ce să discuți la clubul de carte

Discuțiile pot fi ori profunde, ori lejere, Cel mai important, vei dori ca oamenii să-și împărtășească gândurile și părerile lor sincere despre carte (amintește-ți că nu toată lumea va iubi fiecare carte și că este în regulă! acesta este punctul de discuție în primul rând).

 

Iată câteva întrebări generale pe care le poți utiliza pentru a începe discuția:

 • Ce ți-a plăcut cel mai mult la această carte?
 • Ce nu ți-a plăcut?
 • Ce ai schimba sau îmbunătăți?
 • Ce sentimente ți-a provocat această carte?
 • Care crezi că este mesajul central al autorului?
 • Cât de originală crezi că este această carte?
 • Crezi că această carte a fost realistă (în special personajele)?
 • Ce ai învățat din această carte?
 • Ce întrebări ai după ce ai citit această carte?

Aceste întrebări te pot ajuta să începi discuțiile. Dacă conversațiile conduc spre alte zone, subiecte, teme acest lucru este perfect.

De fapt, scopul unui club de carte ar trebui să fie începerea unor conversații semnificative care să adune oamenii împreună împărtășind experiențele și punctele lor de vedere.

 

La Paginarium te așteaptă o mulțime de surprize, precum și rafturi întregi de cărți, fiececare cu câte o poveste, un subiect pe măsură și o temă interesantă.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *