Meniu
3 motive pentru care „Mândrie și prejudecată” este o carte nemuritoare

3 motive pentru care „Mândrie și prejudecată” este o carte nemuritoare

📚 DESPRE CARTE 📚

Suntem cu toții conștienți de cât de repede trece timpul, într-un moment trăiești prezentul și o secundă după încerci să ți-l amintești. Acest lucru se întâmplă din dintotdeauna. Cărțile sunt biletele noastre de vizită în trecut. Prin cuvinte și descrieri detaliate, autorii au capacitatea de a recrea întregul context social și cultural al unei perioade.
De exemplu, „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen, este o carte de care trebuie să fi auzit toată lumea. Romanul a fost scris în 1813 și, încă de atunci, a fost extrem de captivant pentru milioane de cititori care s-au găsit în spatele măștilor personajelor principale binecunoscute, Elisabeth Bennet și Mr. Darcy. 
Deși mulți oameni consideră cartea un roman de dragoste, este, de asemenea, unul satiric despre societatea engleză din secolul al XIX-lea, în perioada Regenței.

📚 DE CE ÎNCĂ ESTE CARTEA POPULARĂ? 📚

Popularitatea cărții a rămas neschimbată deoarece oamenii sunt obsedați de finalul fericit și aceasta este exact povestea dramatică a unei fete care a fost capabilă să lupte cu propriul destin pentru a trăi în sfârșit fericită pentru totdeauna. Regulile absurde ale societății au fost cele care împiedicau îndeplinirea obiectivelor ei, încercând să o facă doar o altă parte a mulțimii, forțându-o să se căsătorească cu un bărbat bogat, doar pentru a-și asigura un statut mai înalt pentru viitor, chiar dacă ea nu-l iubea.
Mulți oameni se simt atrași de această carte pentru că personajul feminin este atât de puternic încât poate trăi după propriile principii, fără a face niciun compromis, în timp ce toată lumea din viața ei încearcă să o convingă să facă altfel. Această carte a fost o lecție importantă pentru mulți oameni, deoarece i-a învățat să aibă speranță și răbdare cu propriile vieți, arătând cum ceva dramatic poate fi transformat într-o călătorie uimitoare.

📕 Cumpără versiunea pentru copii „Mândrie și prejudecată”

🛒🛒🛒 Click AICI pentru a comanda cartea

 

📚 „Mândrie” și „Prejudecată” – ATUNCI și ACUM📚

Capodopera lui Jane Austen arată cum „mândria” și „prejudecățile” pot schimba drastic viața cuiva, deși sunt doar două concepte relative.
În cele mai multe dintre cazuri, domnul Darcy este văzut ca „mândrie” și Elizabeth Bennet ca „prejudecată”, deoarece acțiunea începe atunci când se dovedește a fi prea mândru pentru a-i cere să danseze cu el la un bal. Poate că asta nu definește cine sunt ei ca ființe umane, deoarece în timpul romanului amândoi au avut momente de mândrie și momente în care au avut preconcepții, așa cum se întâmplă cu orice altă persoană. Viețile oamenilor sunt încă influențate de mândrie și prejudecăți, fapt care este demonstrat de relațiile toxice și complicate dintre noi.
În ziua de azi există mai multe mândrie și prejudecată decât erau la acea vreme pentru că în această epocă oamenii nu fac atâtea eforturi precum cele două personaje pentru a păstra legătura unul cu celălalt, deoarece putem comunica mult mai ușor. 
De ce „Mândrie și prejudecată” este o carte nemuritoare? Cu siguranță, mai avem tendința de a sări la concluzii înainte de a cunoaște pe cineva, doar din cauza hainelor, a părului sau a gusturilor muzicale.
Mai mult decât atât, în unele situații, ne trezim să ne comportăm ca domnul Darcy sau Elizabeth, cel mai probabil atunci când nu avem intenția de a lăsa garda jos, deși sentimentele noastre pentru cineva sunt extrem de puternice.
Lucrurile stau așa deoarece suntem cu toții foarte mândri și ne străduim mereu să fim cele mai bune versiuni ale noastre, așa că atunci când se întâmplă ca ceva să fie greșit, nu există nicio șansă să acceptăm acest lucru și să recunoaștem că ne înșelăm.

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *