Meniu
3 august – Ziua Pepenelui Verde

3 august – Ziua Pepenelui Verde

 Ziua Pepenelui Verde

Iată o sărbătoare pe placul tuturor pofticioșilor, mai ales în zilele toride ale lunii August. Vorbim evident despre pepene, și nu orice fel de pepene – pepenele verde. 3 august este o zi dedicată acestui fruct răcoritor.

Pepenii verzi au 92% apă, ceea ce îi face să fie excelenţi la capitolul hidratare. Sunt plini de nutrienţi, de vitamine, minerale, aminoacizi şi antioxidanţi, conţinând aproximativ 40 de calorii/porţie. Sunt o sursă excelentă de vitamina C şi conţin şi alte vitamine precum A, B6 şi B1, şi minerale precum potasiu şi magneziu. Este considerat un aliment benefic pentru inimă.

#WatermelonDay

Numele de pepene derivă din latinescul „pepō, peponem”. Termenul își are originea în cuvântul din limba greacă antică „πέπων” (pépōn). În deșertul Kalahari, unde este cunoscut sub numele de „tsamma”, este una din principalele surse de apă în timpul sezonului cald. Pe vremuri, oamenii traversau acest deșert numai când avea la dispoziție o recoltă bogată de tsamma.

Primii pepeni verzi au fost recoltaţi în Egiptul antic, în jurul anului 3.000 î.Hr. Ei apar în hieroglifele din acea vreme şi erau plasaţi în mormintele faraonilor pentru a le oferi hrană în viaţa de apoi. Abia în jurul anului 1615 d.Hr. a apărut pentru prima dată în dicţionarul englez termenul „watermelon” (pepene verde).

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *