Meniu
13 lucruri pe care cititorii înrăiți le urăsc

13 lucruri pe care cititorii înrăiți le urăsc

13 lucruri pe care cititorii înrăiți le urăsc

Dacă ești un adevărat bibliofil, vei înțelege perfect cum e să fii deranjat de la lectură sau să ți se spună „lasă cartea, uite, filmul e pe Netflix și e mult mai bun!”. Cărțile sunt sacre, la fel și procesul de lectură. Orice șoarece de bibliotecă va confirma acest lucru.

 

Iată o listă cu 15 „dureri de cap” pe care iubitorii de carte trebuie să le îndure:

 

Când cineva te întrerupe…

Ai trecut de capitolele mai statice și acum te afli în mijlocul acțiunii. Inima începe să-ți bată cu putere, palmele îți transpiră, ai emoții, nu știi cum se va termina… când, de nicăieri, ești întrerupt de cineva care clar nu știe că a intrat cu bocancii în lumea ta.

 

Când vezi abțibilduri pe cărți

Nimic nu doare mai mult decât autocolantele, de obicei o etichetă de preț, care este lipită pe coperta unei cărți dragi. Ceea ce face și mai rău este acel lipici care rămâne după multe încercări de a desprinde cu grijă autocolantul, iar uneori un abțibild de proastă calitate poate deteriora cartea.

 

Când ți se spune că filmul este mai bun decât cartea!

Acesta este un pumnal direct în inimă: când cineva apreciază adaptarea filmului mai mult decât cartea în sine! Să recunoaștem, adaptările cinematografice ale cărților au potențial și pot fi chiar grozave, dar nu se pot egala niciodată cu opera scrisă, cu o carte ținută în mâini.

 

Când adaptările cinematografice își iau libertatea de a schimba intriga

Dacă o carte este prea lungă sau conține prea multe detalii pentru a fi adaptată într-un film de 120 de minute, atunci poate că filmul nu ar trebui făcut deloc. De ce să schimbi intriga sau rezultatul unei cărți care și-a făcut deja un loc în inimile multora?

Când cărțile au coperți de filme

Să recunoaștem, nu există o singură copertă de film care să fi făcut dreptate poveștii cărții. Este doar un truc de marketing pentru a-i determina pe cei slabi să fie interesați de carte și să o cumpere în cele din urmă.

 

Când cartea devine suport pentru cana de cafea

Te doare sufletul! Nimic nu este mai dezgustător decât să-ți pui cana de cafea direct pe carte. Și să mai lași și urme pe ea. Apoi, când va ajunge în mâinile altcuiva, acela se va întreba oare ce s-a întâmplat, oare cine nu a avut suflet când a făcut așa ceva.

 

Când oamenii scriu în cărți

Nu-i așa că acesta este cel mai rău lucru? A păta paginile clare ale unei cărți cu un stilou sau un marker pentru a nota un număr de telefon sau o adresă? De ce oamenii nu pot folosi pur și simplu post-it-uri pentru a nota ce le trece prin minte sau elemente importante din carte? Mai mult, există telefoane din ce în ce mai performante. Poți face o poză fără să mai mâzgălești cartea.

 

Când cineva citește o carte îndoind-o

Este chiar atât de greu să ții o carte deschisă așa cum ar trebui să fie și să citești din ea? De ce i-ai afecta coloana vertebrală?

Când cineva îți strică plăcerea de a afla singur detalii importante

SPOILER ALERT!!!: Este greu de înțeles de ce cineva ar spune în mod deliberat cum se termină o carte. Acești oameni nu fac decât să enerveze persoana care a așteptat cu nerăbdare să vadă ce se mai întâmplă în cartea preferată.

 

Când ți se spune să te calmezi după ce ai terminat o carte grozavă

Ai voie să fii super entuziasmat sau să plângi după ce termini o carte minunată. Nu lăsa pe nimeni să-ți diminueze încântarea. Ei nu știu ce pierd!

 

Când cineva îți oferă a doua carte dintr-o trilogie, dar nu ai citit-o pe prima

Dragă potențial donator de carte, de ce să oferi a doua carte dintr-o serie dacă știi că persoana respectivă nu a citit-o pe prima? Te-ai întrebat măcar? Fă-ți tema!

 

Când cumperi toată seria și dimensiunile cărților diferă

Pentru persoana care a conceput seria de cărți, precum și pentru autor, ce ți-a trecut prin cap în timp ce conceptualizai designul cărții? Știi cât de groaznic vor arăta cărțile împreună pe raft?

 

Când descrierile sunt prea lungi

Ai verificat vreodată rezumatul unei cărți pe Goodreads sau Amazon și ai observat că este echivalentul unui mini-eseu? Este ca și cum persoana care a scris a uitat că este un rezumat și nu o dezvăluire completă a cărții. Măcar lăsați o parte de mister intact pentru a atrage cititorul să cumpere cartea.

 

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *