Meniu

Ne pare rău, nu există nimic în coș.

1 Februarie: Ziua Internaţională a Cititului Împreună

1 Februarie: Ziua Internaţională a Cititului Împreună

Ziua de 1 Februarie este marcată de Ziua Internaţională a Cititului Împreună. Această zi reprezintă un îndemn la lectură pentru dezvoltare a  creativității , a  empatiei  și a  gândirii critice .
Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day), organizată anual în prima zi a lunii februarie de către LitWorld, este un eveniment global, la care participă milioane de oameni. Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți din peste o sută de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor.

Cititul cu voce tare este o modalitate de dezvoltare a abilităților lexicale (să nu uităm că la începuturile ei, lectura se făcea cu  voce tare). Cercetătorii în domeniu propun modalități de eficientizare a cititului cu voce tare, deoarece s-au demonstrat implicații pozitive asupra abilităților lingvistice și de comunicare.
Paginarium te îndeamnă că citești, fie cu voce tare, fie în gând, relaxat pe un fotoliu confortabil. Rafturile virtuale sunt pline de cărți din diferite domenii și te așteaptă să le răsfoiești!

Scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *